Jasným favoritem prvního letošního divizního derby jsou Buldoci. Ti zavítají na půdu Viktorie jako lídr tabulky. „Ano, jsme favoritem utkání. To si musíme přiznat, ale co jsem viděl utkání Viktorie, tak musím říci, že to vůbec není špatný tým. Ještě v minulém roce působil v našem týmu Matěj Kravar a motivován jistě bude i trenér Standa Purkart, který také v Karlových Varech působil,“ říká před derby karlovarský trenér Karel Tichota. Přesto v lázeňské metropoli věří v úspěch zelených barev.

Ve druhém největším lázeňském městě kraje, tedy v 'Mariánkách', věří pro změnu v úspěch modro-žlutých barev. „V utkání nemáme co ztratit. Síly soupeře jsme si plně vědomi, ale pokusíme se překvapit,“ nehází flintu do žita kouč Viktorie Stanislav Purkart.

Počtvrté se vydají o víkendu fanoušci z Karlovarska na ostrovský fotbalový stadion. K vidění tu bude zajímavý souboj tamního FK s jedenáctkou Klatov. Klatovy si prozatím drží devátou příčku, takže v Ostrově se představí s nálepkou favorita. „Rádi bychom prolomili smolnou domácí sérii, která čítá tři prohry. Musíme začít bodovat i před svými fanoušky a uděláme pro to vše,“ přeje si premiérový bodový zisk ostrovský trenér Ivan Filip.