Letošní rok bude mít tour jedinou zastávku. Tou bude Merklín na Karlovarsku. Dnes od 17:00 na na tamním fotbalovém hřišti se proti sobě postaví jedenáctka složená z hokejistů HC Energie a borci domácího FK Merklín.

Fotbalová tour HC Energie měla v minulosti zastávky mimo jiné v Lubech u Chebu, Aši, Kraslicích, Horním Slavkově, Toužimi, Chyši, Jáchymově, Perninku a dalších místech v Karlovarském kraji. V letošním roce padl los na Merklín. „My jsme se snažili pozvat hokejisty k nám už několik let, ale vždy jsme se ozvali tak trochu pozdě, když už byl program naplánovaný. Letos to konečně vyšlo. Je nám moc líto, že Energie sestoupila z extraligy, ale věřím, že to její fotbalovou kvalitu nějak neohrozilo. Přál bych si, aby přijela v tom nejsilnějším složení a my ji dokážeme porazit,“ věří svým svěřencům trenér FK Merklín Milan Vlčko.

Utkání se bude hrát v exhibičním duchu, a to pod taktovkou velezkušených rozhodčích. „Pozvali jsme Petra Hodače, Martina Štěrbu a Mariána Vargu. Nevím, kdo bude hlavním, prý budou mezi sebou losovat,“ přidal Vlček.
Petr Hodač už jedno utkání Fotbalové tour HC Energie jako hlavní sudí pískal, a to v Toužimi.

Fotbalovou tour HC Energie pořádá sportovní redakce Deníku, jmenovitě redaktor Jan Čech, který přiblížil doprovodný program. „Bude to obdobné jako v minulých letech. Během zápasů, které si dovolím komentovat, budeme losovat ze vstupenek a rozdáme řadu dárků. Dále pak máme pro diváky připravenou poločasovou soutěž ve střelbě na branku o co nejtvrdší střelu. Budeme mít s sebou desítky cen, které rozdáme,“ přidal se Čech.

Na co konkrétně se mohou diváci těšit?

Na tuto otázku odpověděl: „Tak máme připravené balíčky s pivem ze dvou pivovarů. Dále pak pro dámy porcelán, vouchery na večeři, kde se podává grilované sele. Pro děti pak stavebnice lega, pro kutily máme příklepovou vrtačku a třeba horkovzdušnou pistoli. V součtu máme více než sedmdesát cen. Lego do toho nepočítáme. Jenom pytlíčků této stavebnice budeme mít připravených asi padesát,“ pokračoval.

Po exhibičním utkání proběhne autogramiáda hokejistů HC Energie a dorozdají se ceny. „Na závěr bych chtěl podotknout, že cílem této akce je podpořit mládežnický fotbal v Merklíně. Výtěžek ze vstupného bude věnován právě domácím fotbalistům na rozvoj jejich činnosti. V předchozích letech jsme podporovali různé dětské domovy a další organizace. Letos jsme se rozhodli podpořit mládežnický sport, který je v mnoha ohledech přehlížen a zanedbáván,“ doplnil Honza Čech.

Představitelé FK Merklín se na fotbalovou událost důkladně připravili a očekávají co možná nejvyšší návštěvu. „Byli bychom rádi, kdyby přišlo co nejvíc lidí. Připravili jsme něco, co se u nás jen tak opakovat nebude,“ přeje si Vlčko.

V dresu HC Energie do utkání zasáhnou: Václav Skuhravý, Martin Rohan, Sebastian Gorčík, Martin Kohout, Ondřej Kuchař, Tomáš Harkabus, Martin Osmík, Tomáš Rachůnek, Dávid Gríger, Milan Davídek a řada dalších.

„V kádru je osmadvacet hráčů a přijede nás minimálně patnáct. Do utkání určitě nezasáhnou kluci, kteří mají nějaké zdravotní problémy. Mezi těmi, kteří asi hrát nebudou, je Tomáš Závorka, který je sice výborný fotbalista, ale má problémy s nataženým svalem,“ doplnil Václav Skuhravý a na závěr dodal: „Věřím, že si utkání užijeme a diváci si také přijdou na své. Hrát fotbálek je pro nás něco jiného, něco navíc a něco při čem relaxujeme.“