„Během zimy jsme trénovali na umělce a na přírodní trávu jsme se dostávali jen sporadicky. Hřiště ve Dvorech je hodně měkké, a kdybychom na něm hráli, tak bychom ho určitě zničili," říká před utkáním trenér Karel Tichota.

Na úvod jara jeho svěřenci zaváhali na hřišti Sokola Čížová, když prohráli 3:1. Buldoci tak mají co napravovat. „Nehráli jsme dobře. Velmi mě mrzí zbytečná druhá žlutá karta Staňka, který se nechal vyloučit za protesty. To znamená, že do utkání se Sedlčany určitě nenastoupí. Dále jsou distancovaní ještě brankář Strnad a útočník Marián Geňo. Ten bude chybět ještě proti Aritmě," přidal Tichota.

To znamená, že Buldoci půjdou do utkání značně oslabeni. „To možná ano, ale budu se domlouvat s trenérem Sokolova o zapůjčení několika hráčů. Baník sice o víkendu nehraje, má odložené utkání s Českými Budějovicemi, ale v úterý bude dohrávat zápas ve Frýdku-Místku. Tam mužstvo Sokolova pojede už v pondělí a my hrajeme v neděli. Takže je otázkou, zda nám někoho půjčí a kolik to bude dohromady hráčů," pokračuje kouč karlovarských Buldoků.

Trenér naopak může počítat s uzdravujícími se hráči Lhotákem, Maňákem a zřejmě už i s Tůmou. „Všichni mají ale veliké tréninkové manko. Co se týče Ludvíka Tůmy, tak spolu budeme mít dnes ještě pohovor. On sám by chtěl hrát, ale otázkou bude, jak dlouho vydrží a jak se bude projevovat jeho zranění," říká Tichota.

Do utkání tak Buldoci nepůjdou jako favorit. „Musíme vzít v potaz, že Sedlčany mají hráče z Příbrami, a když jsem se podíval na jejich sestavu z posledního kola, tak to byl téměř identický tým, který proti nám hrál na podzim. Jsou dlouho pohromadě a fotbalově si rozumí," dodává.