V sobotu nastoupí všichni tři zástupci Karlovarského kraje ke svým utkáním. Viktoria Mariánské Lázně hostí německý Spvgg Oberkotzau. V Ostrově na umělce se pak odehraje derby. Místní „efko“ přivítá karlovarské Buldoky.

Fotbalisté Viktorie Mariánské Lázně mají za sebou tři přípravná střetnutí. Po porážce s devatenáctkou Viktorie Plzeň 2:3, vítězství nad Jiskrou Domažlice 1:0 a vysokým vítězstvím doma nad Hostivaří 7:1 přivítají zítra od 10.30 hodin na domácím umělém trávníku německý celek Spvgg Oberkotzau. „K zápasům jsme šli z plné přípravy a jsem příjemně překvapený

výkony některých mladších hráčů nebo hráčů nových či hráčů, kteří příliš zápasů neodehráli. Nyní nás čeká tým Oberkotzau, celek páté nejvyšší německé soutěže. Opět zapojím do hry co největší počet hráčů. Je pravda, že doposud jsme odehráli zápasy spíše se slabšími týmy, nadcházející duely už budou s kvalitnějšími celky, které by nás měly víc prověřit, jak na tom jsme,“ říká před utkáním Stanislav Purkart, trenér Viktorie.

O půl hodinky později pak začne utkání mezi celky Ostrova a karlovarských Buldoků. „Do utkání nastoupí všichni hráči, kteří jsou zdraví a trénují. Tento týden s nějakými zdravotními neduhy zatím netrénovali Dřížďal a Krlička. U nich není jisté, zda do utkání zasáhnou,“ říká na úvod trenér Karel Tichota.

V sestavě Buldoků se jistojistě neobjeví tři jména z podzimní sestavy. „Zatím ani jeden trénink v přípravě nepodstoupili Lhoták a Šupík. U nich jsou stále nějaké zdravotní problémy. Dále s námi již není Michal Királyi, který odešel studovat do Finska. Naopak dáme možnost Egypťanovi Omarovi, kterého v současnosti testujeme,“ dodává Tichota.

Třetí přípravný duel to bude pro svěřence ostrovského kouče Ivana Filipa, tedy divizního nováčka. „Chtěli bychom zlepšit náš výkon z utkání se Souší. Pozor si musíme dávat zejména na standardky, které nám dělaly problémy. Karlovarské 1.FC je v nich velice silné. Navíc má vepředu Psohlavce, takže na to vše si musíme dát pozor,“ varuje před derby Filip. Ten bude muset oželet v utkání služby Nýbera.

„Ondra je nemocný, takže nebude k dispozici, jinak nastoupíme v plné síle. Tradičně budeme chtít zapojit do hry všechny hráče a rozložit tak vytížení mezi všechny,“ poukazoval Filip.

„Budeme se snažit o naši kombinační hru a rychlé napadání, jelikož na to máme rychlostní typy. Samozřejmě budeme chtít uhrát co nejlepší výsledek,“ dodal Filip.