Řádně do něj promluvily týmy z Karlovarského kraje. Ano, přesně tak. Mistrovský titul a následně postup do České fotbalové ligy si připsala na účet karlovarská Slavia. Tu na medailových postech doplnily na pozici třetí Mariánské Lázně, které tak dosáhly na úspěch nejen v klubové historii, ale také v divizní soutěži. Karlovarské zástupce pak doplnila osmým místem březovská Olympie.

TŘETÍ MÍSTO

Mariánskolázeňská Viktoria měla před závěrečným utkáním s týmem Malše Roudné jasný cíl, tím byla výhra. „Věděli jsme, že pokud bychom vyhráli, mohli bychom skončit na třetím místě,“ poukazoval na velkou motivaci viktoriánů před utkáním trenér Stanislav Purkart. S vidinou sklidit divizní bronz vstoupili hráči Mariánských Lázní do zápasu pravou nohou. Již v 11. minutě je poslal do vedení ze značky pokutového kopu ostřílený forvard František Nedbalý. „Do utkání jsme vstoupili velmi dobře, když jsme si vytvořili převahu a i šance. Nad soupeřem jsme měli navrch a do vedení šli po pokutovém kopu,“ narážel Purkart na první důležitý moment zápasu. „Půl hodinku jsme odehráli opravdu velmi dobře, jenže nedařilo se nám vstřelit druhou branku, trochu to na nás sedlo a zbytečně jsme přenechali iniciativu soupeři,“ smutně poznamenal k závěru prvního poločasu Purkart.

Vlažný závěr první půle si však viktoriáni přenesli i do druhého poločasu. „V kabině jsme si řekli, že chceme hrát aktivně, ale bohužel jsme hráli pravý opak,“ zlobil se Purkart. Druhý zlomový moment přinesla 60. minuta. „V šedesáté minutě měli hosté stoprocentní šanci, kterou však zneškodnil bravurním zákrokem Jacko-Lysák, a hned z rychlého protiútoku vstřelil naši druhou branku Lattisch,“ nechal nakouknout do dění ve druhém poločase Purkart. Jenže hosté se jen tak nevzdali a o pět minut později je navrátil zpět do zápasu kontaktní brankou Vávra. „Místo toho, abychom dohráli utkání v klidu, dostali se hosté po brance zpět do utkání, a my tak museli bojovat o výhru až do samotného konce,“ rozhořčeně dodal Purkart.

A nebylo divu. V 90. minutě totiž Malše Roudné vstřelila vyrovnávací branku, která posléze nebyla uznána pro hru rukou. „My jsme rádi, že jsme dotáhli utkání do vítězného konce, a tím obsadili konečnou třetí příčku, což je údajně historický úspěch,“ již s úsměvem udělal tečku za skvělým vystoupením viktoriánů v divizní soutěži Purkart.

OLYMPIE BEZ BODU

Porážkou se s divizí rozloučili fotbalisté Olympie Březová, kteří již v pátek prohráli na půdě Sedlčan. Hosté přicestovali sice s Davidem Vaněčkem, ale jinak v řádně okleštěné sestavě. Na hřišti domácího Tatranu se hrálo až do 54. minuty bez branek, potom poslal Sedlčany do vedení Haas. O dvacet minut později zvýšil na 2:0 proměněným pokutovým kopem Brotánek. Po pěti minutách sice kontroval Štěrba a přiblížil tak Březováky k zisku bodu, v 85. minutě ale podobné myšlenky zaplašil domácí Senft a zajistil tak Sedlčanům výhru. Březová kvůli porážce v tabulce spadla „až“ na konečné osmé místo.

Fortuna Divize A, 30. kolo
FC Viktoria Mariánské Lázně – Malše Roudné 2:1 (1:0). Branky: 11. Nedbalý František (PK), 60. Lattisch Jakub – 65. Vávra Ladislav. Rozhodčí: Hodek. ŽK: 3:7. ČK: 0:1 (90. Martin Tušer). Diváci: 120.
FC Viktoria Mariánské Lázně: Jacko-Lysák – Lukáš, Denk, Grambal, Štěpán – Cinkanič – Sadílek, Drahorád – Lattisch (65. Lopata), Pěček (72. Kabelák) – Nedbalý. Trenér: Stanislav Purkart.

FK Tatran Sedlčany – FK Olympie Březová 3:1 (0:0). Branky: 54. Haas Petr, 72. Brotánek Lukáš (PK), 85. Senft Tomáš – 77. Štěrba Jiří. Rozhodčí: Pekař. ŽK: 2:2. Diváci: 334.
FK Olympie Březová: Martinec – D. Peterka, Veselovský, Burkyt (85. Štrunc), Neudert – Štěrba, Kratochvíl, P. Peterka (77. Bendík), Motl (69. Slabyhoudek) – Vaněček, Šellong. Trenér: Petr Peterka starší.
Další výsledky, 30. kolo: Hořovicko – Český Krumlov 1:0 (0:0), Jankov – Petřín Plzeň 6:1 (2:1), Dobříš – Soběslav 3:2 (3:0), Rakovník – Přeštice 2:3 (1:2), Klatovy – Artima Praha 2:0 (2:0). 

Karlovarská Slavia se po čtyřech letech vrátila do České fotbalové ligy.
Karlovarská Slavia je opět třetiligová, po čtyřech letech. Zaslouženě!