Činovníci TJ Strunal ve spolupráci s Technickými službami města Luby připravili pro utkání dokonalé zázemí. Předpověď počasí hlásila vydatný déšť a tak od dopoledních hodin stavěli stany a provizorní přístřešky. Navíc posekali veškerou zeleň jak na hřišti, tak okolo něj. Co se týče občerstvení, tak o to se postaral Standa Bartůněk společně se svým týmem. Grilovaly se klobásky pana Hedvika, připravený byl gulášek a jiné dobroty.

 „Při přípravách nám občas pěkně zapršelo, a tak těsně před pátou hodinou jsme začali mít strach, že na hřišti budeme sami a přijde jen pár nadšenců fotbalu a hokeje," řekl hlavní pořadatel Vladimír Remža. Stánek se zastoupením regionálních Deníků a fan shop HC Energie nemohl chybět. Před samotným zápasem dostal bývalý fotbalistka TJ Strunal Otakar Mlčoch od představitelů klubu malý balíček k padesátým narozeninám. A aby nebylo rodiny Mlčochů málo, tak čestnou vykopávku provedl dvaaosmdesátiletý Antonín Mlčoch nejstarší.

Zpět ale k samotnému utkání. Strunal začal náporem a dokázal Energii zatlačit před její pokutové území. Bohužel šance Mičocha, Balhara či Johana zůstaly nevyužité. Když už se našel domácí borec, který zamířil přesně mezi tři tyče, tak byl na místě pozorný brankář Marek Hovorka. Jinak povoláním útočník. Hokejisté bránili a hráli na brejky. Jinými slovy se snažili domácí hráče utahat. První samostatnou akci hostí využil Martin Zaťovič a několik minut po něm byl přesný i Michal Gulaši. Za tohoto stavu se mělo odcházet do šaten, ale hráči si šli jen na několik okamžiků sednout na střídačku.

„Dobrý fotbal. Je vidět, že hokejisté jsou běhavější. Mají podstatně více natrénováno," popsal první pětačtyřicetiminutovku šéf fotbalu v Lubech Josef Heřmánek. O přestávkový program se postarala děvčata z aerobiku pod vedením Haničky Mlčochové a country skupina DrSoni. Domácí Strunal disponoval více než  dvaceti hráči, takže se do zápisu ani nevešli. „Nepamatuji, kdy jsme měli naposledy tolik hráčů," doplnil Heřmánek. Na soupisce se tak objevil Standa Bartůněk nebo dvaapadesátiletý Antonín Mlčoch starší.

Ve druhém poločase se podařilo domácímu celku snížit zásluhou již zmiňovaného Bartůňka. Když už to vypadalo, že se Strunalu podaří vyrovnat, tak na vyšší rychlostní stupeň přeřadil David Zucker. Nejprve byl faulován a byla nařízena penalta, kterou ovšem neproměnil. Neujala se ani jeho druhá střela, jež skončila těsně vedle. Na třetí pokus to už vyšlo a Energie odskočila opět o dvě branky. Tečku za zápasem pak udělal Jirka Doležal, jenž se jako nezadržitelný tank prodral před Karla Sandnera a upravil na 1:4.

Jestli se někomu zdá, že zástupců rodiny Mlčochů bylo málo, tak to neplatí. Druhý poločas ze strany domácích ve zkratce popsal Antonín Mlčoch nejmladší. „Počítali jsme, že prohrajeme a dávali jsme pozor, aby se nikdo nezranil. Nicméně jsme se snažili dát do utkání maximum a uhrát nějaký slušný výsledek a myslím, že se nám to nakonec podařilo," přidal se. Po fotbálku došlo na společné fotografování a hráči šli na svačinku. „Výborný gulášek," pochvaloval si Michal Vachovec, když si nandaval třetí talíř. Tečku za sportovním odpolednem udělala autogramiáda. „Pořadatelé utkání udělali maximum, aby se celý den vydařil, včetně komentátora, který diváky bavil po celou dobu trefnými připomínkami," přidal se PR manažer HC Energie Tomáš Němec. 

TJ Strunal Luby – HC Energie Karlovy Vary 1:4 (0:2)
Branky: Zaťovič, Gulaši, Zucker, Doležal – Bartůněk. Rozhodčí: Kuchta – Blažková, Pavel Mlčoch.
Strunal Luby: Sandner – Mičuch, Makovec, Johan, Mikita, Balhar, Svědík, Fara, Dimitrenko, Antonín Mlčoch ml., Lafata, Málek, Kasika, Hnilica, Antonín Mlčoch st., Bartůněk a další (během poločasu nastoupili další hráči, kteří si vyměnili dresy).
Energie K. Vary: Hovorka – J. Tomeček, Závorka, M. Rohan, Gulaši, Doležal, T. Rohan, Zucker, Koblasa, Vlach, Vachovec, Vaněk, V. Tomeček, Parýzek, Zaťovič.