„Tři body jsou pro nás nezbytné. Pokud se podívám na poslední utkání, které jsme odehráli, zase tak špatně nehrajeme. Z tohoto pohledu si sestoupit nezasloužíme. Problém je ten, že si vytvoříme řadu šancí, ale využít jich dokážeme minimum," říká před rozhodujícím kláním trenér Zdeněk Procházka.

Ve stejný čas bude rozehráno utkání Kladna, jež doma uvítá celek TJ Kunice. Právě Karlovy Vary a Kladno budou usilovat o třetiligovou jistotu. „Je nám jasné, že se oba zápasy budou sledovat, ale my máme celou situaci ve vlastních rukou a bude záležet jen na nás, jak se s tím dokážeme poprat. Klukům je jasné, o co se hraje. Pevně věřím, že jim to nesváže nohy a ruce a předvedou to, co v posledních zápasech hráli. K tomu navíc dokáží prolomit i střeleckou smůlu," pokračuje kouč.

Karlovy Vary se i tentokrát budou moci opřít o hráče Baníku Sokolov. „Mají sice již dovolené, ale momentálně jednáme o posílení týmu. Někdo určitě přijde. My nemůžeme počítat s dlouhodobě zraněným Michnou a právě jeho post potřebujeme doplnit," podotýká kormidelník karlovarských Buldoků.

Česká Lípa se pohybuje v klidných vodách tabulky. „Podařil se jim vstup do jarní části, a tak jsou v klidu. V posledních zápasech ale předvádějí nevyrovnané výkony a z toho bychom mohli něco vytěžit. Osobně si myslím, že nás čeká náročné a bojovné utkání, ve kterém padne minimum branek," uzavírá trenér Zdeněk Procházka.

Program kola: Převýšov – Písek SO 10:15, Loko Vltavín – Sparta Praha B SO 10:15, Kolín – Horní Měcholupy NE 17:00, Kladno – Kunice SO 10:15, Domažlice – Chrudim SO 17:00, Česká Lípa – Karlovy Vary SO 10:15, Králův Dvůr – Roudnice n.L. PÁ 17:00.

Týmy ohrožené sestupem

Strakonice: Mají lepší vzájemné zápasy s Karlovými Vary a při rovnosti bodů jsou zachráněny. Jihočeši mají již všechny zápasy odehrány a čekají, jak se celá situace vyvine.
Králův Dvůr: Středočeši se díky středeční remíze 0:0 v Chomutově zachránili a díky lepší bilanci jak s Karlovými Vary, tak Strakonicemi jsou bez starostí.
Karlovy Vary: Stoprocentní jistotu získají, když vybojují tři body na půdě České Lípy. Remíza jim v případě vítězství Kladna nestačí.
Kladno: Pokud doma porazí Kunice, tak mohou být v klidu a jsou zachráněny. Pokud remizují, tak musí doufat v porážku Karlových Varů v České Lípě, a to o dvě branky.