Energie, pokud chce ještě pomýšlet na příčky zajišťující předkolo play-off, tak musí naplno bodovat. Kouč Karel Mlejnek aktuální vývoj v extralize vidí v širším úhlu pohledu. „Pokud se podíváme na začátek sezony a na situaci, ve které jsme teď, tak musíme být spokojeni. Jinak samozřejmě budeme chtít a uděláme maximum pro to, abychom ve všech zbylých zápasech do konce základní části uspěli. Kluci odvádějí dobrou práci a není důvod si nevěřit," říká na úvod kormidelník A-týmu karlovarské Energie.

Tabulka hovoří jasně. Kdo chce nakouknout do předkola play-off, musí uhrát přes sedmdesát bodů. „V minulé sezoně stačilo třiasedmdesát. Letos je situace jiná. Bude zapotřebí více bodů, a to z důvodu, že Chomutov i Kladno body více rozdávaly, než získávaly.  Ano, situace, která je před námi, je těžká, ale není nereálná. Nicméně do všech zápasů půjdeme s tím, že na ledě necháme všechno. Když se nám povede postoupit do předkola, tak to bude super. Když ne, tak musíme mít  čisté svědomí a vědět, že jsme pro to udělali maximum," přidává.

Teď to vypadá, že Karlovy Vary bojovat o prvních deset míst už nechtějí. „Tak to rozhodně není. My chceme a budeme bojovat do posledního kola, ale jak už jsem řekl, situace je těžká, ale nikoliv nereálná," vysvětlil. Karel Mlejnek udělal v sestavě několik drobných změn. „Trochu jsme přeházeli útoky. Chceme hru oživit a zvýšit agresivitu jednotlivých formací. Do čtvrté pětky jsme povolali Tomáše Rohana ze Sokolova, který podle mého mínění odvádí dobré výkony v Baníku, i v Hradci Králové, kam jel s námi,  odehrál dobrý zápas," vysvětluje aktuální změny.

Co se týče samotného utkání v Liberci,  Energie má před sebou vzájemný duel a k tomu ještě jedno utkání k dobru. „Ano, chceme je bodově stáhnout. Především pro naše hráče bude dobré, když před olympiádou uvidí reálnou šanci zahrát si předkolo play-off. Budou mít motivaci ještě více pracovat," snaží se Mlejnek nahlédnout do hlav hráčů a přečíst si jejich myšlenky.

Kvalita Liberce je především v útočných formacích. „Nedvěd nebo Vampola. To jsou kluci, kteří umí dát gól. Nechci to zakřiknout, ale podle nás mají horší defenzivu a toho se budeme snažit využít. Každopádně my musíme předvést bezchybný výkon, takový, abychom vyhráli. Situací brankářů v Liberci se nezabýváme. Věnujeme se sami sobě," dodal Karel Mlejnek na závěr.