Trenéři jsou si dobře vědomi kvality soupeřů. „Zlín se v poslední době zvedá. Sice v dohrávce ve středu prohrál na Spartě, ale to na věci nic nemění. Jejich první formace hraje velice dobře, a to i přesilové hry. Vynikající jsou ve středním pásmu a platí to i na hřištích soupeře. Jsou nepříjemní, ale připravujeme se na ně," varuje před soupeřem.

Zlín nepatří zrovna mezi nejoblíbenější soupeře karlovarského celku. „Neřekl bych, že se nám proti nim dlouhodobě nedaří. Dokázali jsme letos u nich vyhrát. Doma jsme pak neuspěli, protože jsme hráli oslabení ve třech. Já osobně očekávám vyrovnanou bitvu," přidává.

Rozhodovat mohou i přesilové hry. Formace se střelcem Bukartsem, Holíkem a Říčkou, jak již trenér zmínil, je velice nebezpečná. „Musíme hrát maximálně disciplinovaně a nedovolit jim hrát přesilovky. Pokud budeme hrát dobře ve středním pásmu a nebudeme chybovat, tak bychom mohli uspět," říká.

Poslední utkání v Chomutově neodehrál centr Kůs. Na soupisce nebyl ani Tomáš Rohan a z utkání odstoupil obránce Sičák s velmi bolestivou grimasou, když byl dělovkou jednoho z obránců nastřelen do nártu. „U prvních dvou se jednalo o nějaké komplikace, ale již jsou v pořádku a do utkání zasáhnou. Vladimír Sičák je od středy v tréninku a také by neměl být u něj nějaký problém," popsal Mlejnek zdravotní stav svých svěřenců.

V neděli se energetici představí na Hané, kde budou bojovat o první letošní body s Olomoucí. Oba vzájemné duely skončily 2:1 ve prospěch Hanáků. „Pokud k utkání přistoupíme stejně jako v prvních dvou zápasech, tak opět moc branek nepadne. Rozhodne naše proměňování šancí, které si vytvoříme," dodává.