Trenér Vladimír Kýhos, jenž stojí na lavičce HC Energie, se musí obejít bez dalšího hráče základní sestavy. K trojici zraněných Mikeska, Košťál, Zucker přibyl i kapitán Václav Skuhravý. Ten je sice v pořádku, ale na čtyři zápasy musí zapomenout. Disciplinární komise Asociace profesionálních klubů ledního hokeje (APK LH) mu vystavila stopku za faul v zápase s Mladou Boleslaví.

„Je to pro nás velmi špatné, ale je to Vaškova chyba. On si toho je plně vědom. Na druhou stranu si ale myslím, že to zase tak brutální zákrok nebyl a trest je nepřiměřený,“ říká na úvod kouč Kýhos.

Další slova trenéra už byla věnována budoucím zápasům. „Místo Vaška Skuhravého bude hrát Tomáš Klíma a na jeho místě pak nastoupí Michal Vachovec, jehož jsme si stáhli z Mostu,“ pokračuje.

První ze tří venkovních utkání odehraje Energie na ledě Litvínova. Tedy v místě, kde Vladimír Kýhos strávil skoro celý hokejový život. „Víme, co nás čeká. Budou hrát nátlakový hokej s mnoha technickými nápady. Snažili jsme se na to připravit mužstvo, ale je to velice složité, když se během týdne nehraje,“ přidává Kýhos.

Většina aktérů hrajících play-out si stěžuje na jediné. „Nemůžeme se dostat do zápasového tempa. Když už se nějakým způsobem rozhýbeme, tak máme zase týden volno. Nebylo to nejšťastnější řešení, ale je to pro všechny stejné. My se s tím musíme nějak poprat,“ s povzdychem konstatuje karlovarský lodivod.

Západočeši si v podkrušnohorském derby chtějí počínat daleko lépe, než tomu bylo v zápase se Slavií. „Měli jsme velice nepříjemný výpadek. Možná se dal očekávat, protože doma se stále vyhrávat prostě nedá. Nicméně se už tohoto zkratu chceme vyvarovat a dovézt si z venku nějaké body,“ upozorňuje trenér.

Látání místa po Skuhravém je o to nepříjemnější, že už chybí tři borci, již mají místo jinak jisté. Mikeska, Košťál anebo Zucker pravidelně nastupovali v přesilových hrách, ale i v oslabení. „Ale na druhou stranu ti mladí kluci mohou momentálně dokázat, že na to mají,“ dodal na závěr.