Hokejisté karlovarské Energie se opět posunuli na první místo tabulky play-out. V posledním utkání si dokázali poradit se Slavií Praha na vlastním ledě poměrem 4:1. 

Martin Zaťovič se na vítězství domácího týmu podílel jednou brankou a jednou asistencí. „Pro nás to bylo nesmírně těžké utkání. První dvě branky padly v přesilových hrách a bylo jen otázkou, kdo dokáže na svoji stranu zápas zlomit. Naštěstí se to povedlo nám,“ radoval se po samotném utkání.

Prvních dvacet minut bylo ze strany domácích hodně křečovitých a upracovaných. „Cítíme zodpovědnost. Každé utkání chceme už soutěž play-out rozhodnout. Do konce se hraje o pár bodů a rádi bychom měli už klid. I proto možná je hra z naší strany hodně upracovaná,“ pokračuje.

Ve třetí části se Karlovým Varům dařilo o poznání lépe. „Dokázali jsme odskočit v přesilovce pět na tři a to rozhodlo. Brankář Mensator nás podržel, takže můžeme být spokojení,“ připojuje spokojený střelec.

V koncovce se daří celé formaci, ve které Martin Zaťovič nastupuje. „Hrajeme spolu už dlouho a věříme si. Jsme rádi, že nám to tam padá,“ usmívá se.

Další zápasy odehraje Energie na ledě soupeřů. Přesněji hned třikrát po sobě. „Potřebujeme dovézt nějaký ten bod, abychom si vše pojistili a měli klid. Když to sečtu, tak tři body proti Slavii byly velice důležité,“ přidává.

Energie má momentálně osmibodový náskok na Mladou Boleslav. „Doufám, že už nám to bude stačit, ale nemůžeme se na to spoléhat. Musíme vyhrát ještě něco venku. Stačí tři body a bude klid,“ doplňuje Zaťovič na závěr.