V suché části bude parta okolo nestárnoucího matadora Václava Skuhravého nabírat svalovou hmotu a fyzický fond, ze kterého bude následně čerpat po následující sezonu.

Kádr, který má momentálně trenér Pešout se svým asistentem Tomášem Mariškou (v minulé sezoně hlavní kouč juniorky HC Energie), čítá necelých dvacet hráčů. „Pár kluků se bude připravovat individuálně a někdo má ještě nějaké zranění z minulé sezony. Přeci jen jsou to nějaké tři týdny, co skončila baráž,“ říká na úvod sportovní manažer Jaromír Kverka, s odkazem na to, proč má kouč Martin Pešout zatím užší kádr.

Krušnohorské derby ovládli v domácím prostředí fotbalisté Nejdku B (v červeném), když Nové Hamry pokořili vysoko 8:1.
Okresní přebor: Vojkovice braly osmou jarní výhru a vyšvihly se na fotbalový trůn

Pešout očekával při příchodu k mužstvu, že nalezne tým, který bude ve velké psychické krizi. „Kluci si uvědomují, co se stalo, ale během dovolené tak trochu na tu nepovedenou baráž zapomenuli. Už teď jsou odhodlaní vybojovat extraligu zpět,“ popisuje náladu u mužstva.

Jenomže postavit tým, který by mohl usilovat o nejvyšší příčky ve WSM lize, není zase tak jednoduché. „Podle mého bude mít doplňování týmu nějaký svůj vývoj. Jak generální manažer, tak i sportovní manažer budou muset tým doplnit. Ale nemá smysl za každou cenu kupovat hráče. Dělal bych to s rozvahou a s tím, že to musí mít hlavu a patu. Ten hráč prostě musí do týmu zapadnout,“ přidal Martin Pešout.

Přípravu zahájili hráči, které měla HC Energie pod smlouvou. „Zatím se k nám nikdo nový, kdo by byl brán jako posila pro sezonu, nepřipojil. Ale jak už jsem řekl, příchod jakéhokoliv hráče musí mít z naší strany hlavu a patu. Nemá cenu tým doplňovat, protože prostě budeme mít pocit, že musíme někoho přivést. To nemusíme a kádr budeme doplňovat až na těch postech, na kterých budeme potřebovat,“ přidal.

V Karlovarské krajské nemocnici cvičně zasahovali hasiči.
V nemocnici zasahovalo sedm hasičských vozů. Naštěstí šlo pouze o cvičení

WSM liga je pro většinu karlovarských hokejistů, ale i nového trenéra velikou neznámou. Ano, v mužstvu jsou hráči jako Kvapil, Zadražil nebo Osmík, kteří působili na hostování v první lize, ale ti jsou v menšině. „Už teď se soustředit na soupeře je velmi předčasné. To samé platí i o tom, kdybychom se začali bavit o tom, jak naplnit cíle v podobě vybojování baráže. Je teprve květen a teď nás čeká nabírání fyzičky,“ dodal Martin Pešout.