Pane trenére, jaký je program týmu pro reprezentační přestávku?
Naším cílem je dát se dohromady po všech stránkách. V první fázi se chceme zaměřit na obnovení sil jak mimo led, tak tréninkem na ledě. Ve druhé fázi už se pak budeme připravovat na zbývající utkání, která nás čekají. Hráči měli volno v pondělí a v úterý, volno budou mít ještě v sobotu.

Po poslední nevydařené sérii vám určitě pauza přijde víc než vhod…
Ano. Na druhou stranu si myslím, že nejsme jediné mužstvo, které přestávku vyhlíželo. Myslím si, že do domácího utkání s Olomoucí jsme herně předváděli solidní výkony. Za třetí čtvrtinu jsme získali 18 bodů, což je podle mě dobré. Bohužel pět utkání bez bodu na začátku čtvrté čtvrtiny je hodně špatných.

V čem vidíte hlavní příčinu posledních porážek?
Myslím, že to vidí všichni. Samozřejmě je to koncovka. Víc jak dvě branky jsme naposledy dali 14. prosince doma Spartě. Naše současná střelecká produktivita je velmi slabá. Souvisí to s naší hrou v přesilových hrách. Ta je podle mého zásadním problémem.

Těsné porážky musí brát i fyzické síly nejzkušenějším hráčům, kteří jsou v jejich závěrech na ledě takřka pořád…
Samozřejmě víme, že někteří naši hráči mají vysoký icetime. Myslím ale, že i všichni ostatní měli šanci se na ledě předvést a o více prostoru si říct. Kdo jiný by v těch utkáních, která prohráváme o gól, měl překlopit jazýček na vahách než naši nejzkušenější hráči.

Co říci k novým posilám, co si od nich slibujete?
Zdeněk Bahenský by nám mohl pomoci svou postavou a bruslením. A Martin Bartek je přesně ten typ hráče, který by nám měl výrazně pomoci v přesilových hrách a produktivitě.

Počítáte s Martinem do první formace, ve které nastoupil při své premiéře v Hradci Králové?
Ano. I když složení prvních dvou formací stále zvažujeme. Teprve následující utkání nám ukážou, zda jsme se rozhodli správně.

Nezvažovali jste využít některé juniory po jejich konci v MHL?
V řádu jednotlivců se určitě nezdráháme některé kluky využít, o této variantě přemýšlíme. Například na čtvrteční trénink jsme některé z nich pozvali. Obecně je ale pro jejich další rozvoj lepší, když se seniorským hokejem začnou v první lize, kde jim vedení klubu domluvilo jednotlivá angažmá.

Přemýšlíte ještě vůbec o předkole, nebo už jako hlavní cíl berete připravit si co nejlepší pozici pro play-out?
Realitou je druhá varianta, kterou jste řekl.

Klíčové zřejmě bude zvládnout domácí utkání s mužstvy z dolní poloviny tabulky, tedy s Mladou Boleslaví, Zlínem a Libercem. Souhlasíte?
Ano, to je jasné. Na druhou stranu stále doufáme, že nějaké body přivezeme i z venku. Osobně nepamatuji, že by se někdy s venkovními zápasy dělo to co letos.

Chtěl byste na závěr sezony něco vzkázat fanouškům?
Fanoušky chápu, že jsou se situací nespokojení. Chtěl bych je ale požádat, aby kluky stále povzbuzovali, protože to také nemají jednoduché. Chtěl bych říct, že v daný moment hráči pro úspěch dělají maximum.

                                                                                                                                                                                                                         Michal Slavík