V utkání 29. kola WSM Ligy přivítala Energie na domácím kluzišti Horáckou Slavii ze Třebíče. Hosté přijeli ve formě, která jim přinášela body a potvrdili to i na ledě KV Areny. Energetici se dvěma góly ve druhé třetině dostali do vedení, o které však v posledním dějství přišli během pouhých 27 sekund. Nakonec utkání dospělo do samostatných nájezdů, kde byli úspěšnější hosté, a Energii tak zůstává jen jeden bod.

Zápas o ztracené sebevědomí nezačala Energie nejlépe, ale v úporném a nezáživném hokeji úvodních dvaceti minut jí „úspěšně“ sekundovali hosté z Vysočiny. Po bezbrankové první třetině se obraz zápasu výrazně nezměnil ani v prostředním dějství. Větší vzruch do prořídlého hlediště KV Arény přinesla až 27. minuta, kdy poté co nejprve Jakub Flek nevyužil nařízené trestné střílení, se ještě v téže minutě trefil Gorčík, který za záda teprve sedmnáctiletého Dostála v brance hostí dorazil střelu Rachůnka.

Příležitost k vyrovnání se hostům naskytla v polovině zápasu, kdy po vyloučení Rachůnka a Kohouta hrála Třebíč 66. vteřin trvající přesilovku pět na tři, ale bez výraznější příležitosti. Klid Energii do šatny mohl ve 40. minutě přinést Podlipnik, který střelou z mezikruží navýšil vedení hráčů z lázeňského města o dvě branky. Opak však byl pravdou.

Hokejisté HC Energie (v bílém) hostili Horáckou Slavii Třebíč.Zdroj: Deník / Čech Jan

V 50. minutě přinesli Západočeši Moravské Slavii dvě branky na stříbrném podnosu. Nejdříve si střelu Dolníčka vrazil do branky jeden z domácích obránců a o několik vteřin vyrobil obrovskou hrubku do té doby pozorný Novotný a pro Vodného již nebylo problémem trefit prázdnou branku. Na obranu karlovarského gólman je nutno říci, že v té době byla KV Arena v klidu a bylo slyšet, vše co si hráči na ledě říkají. Bohužel na gólmana Novotného staré známé "záda" nikdo nezakřičel.

Třebíč po zkratu Skuhravého a Rachůnka mohla dokonce brát všechny body, když v závěru základní hrací doby hrála více jak minutu trvající přesilovku pět na tři. Přesto se hosté dočkali alespoň dvoubodového přísunu,když Kratochvíl proměnil poslední sérii samostatných nájezdů.

Názor experta Jiřího Vimra
Herní nepohoda pokračuje, když Energie ztratila s průměrnou Třebíčí po absolutně bezkrevném a nevýrazném výkonu dva body. Nutno říci, že domácí darovali soupeři body prakticky na stříbrném podnose po hrubých individuálních chybách v závěrečné desetiminutovce. Ta tam je lehkost karlovarských hráčů z úvodu soutěže, na čemž se sice mohla podepsat i dlouhodobější zranění klíčových hráčů, ale i přes to strmě klesající výkonnost borců v zelenobílých dresech nutí k velkému zamyšlení. Zejména ve chvíli, kdy hráče z lázeňského města čeká série čtyř výjezdů na led soupeřů, kde Západočeši patří k nejhorším celkům. Z celého pelotonu WSM ligy jsou čtvrtí nejhorší. Při současné formě, může být propad tabulkou jednoho z favoritů celé soutěže ještě hlubší než je v současné době třetí místo.

Hokejisté HC Energie (v bílém) hostili Horáckou Slavii Třebíč.Zdroj: Deník / Čech Jan

Martin Sobotka (SK Horácká Slavia Třebíč): Pro nás bude hodnocení dnes velice dobré. My jsme přijeli na led velice silného soupeře a chtěli jsme vycházet z dobré defenzivy. Najíždět a narušovat hru soupeře už z obraného pásma, a to se nám celkem dařilo. Bohužel ve druhé třetině jsme dostali dvě branky, ale stále jsme nabádali kluky, že 2:0 nic neznamená a že může přijít jeden gól a soupeř může znejistět. Následně se nám podařilo využít se štěstím přesilovku. Domácí si dali vlastní branku. Následně jsme se zvedli a se štěstím dali gól na 2:2. Musím naše hráče pochválit za to, že se za stavu 2:0 nepoložili a nakonec utkání dovedli do samostatných nájezdů. Máme dva body, které jsou pro nás super.

Dva obrovské bagry anebo vrak lodi. To je jen část věcí, které spatřili před několika dny členové klubu sportovního potápění Kajman Cheb na severní Moravě a v sousedním Polsku.
Potápěči zamířili k obřím bagrům


Tomáš Mariška (HC Energie Karlovy Vary): Dnes se to utkání nehodnotí lehce. Bylo vidět, že nejsme ve stoprocentní psychické pohodě po utkání ve Vsetíně, který jsme zbytečně ztratili. I tak si myslím, že se naši hráči padesát minut rvali o výsledek a během prvních dvou vteřin jsme si vytvořili dostatek šancí na to, abychom vstřelili více jak dvě branky. To se bohužel nestalo a následně jsme si vstřelili sami dvě branky a přišli o to utkání. A nepotvrdilo se ani to pravidlo, že když tým nedá přesilovku pět na tři, kterou hosté hráli dokonce dvakrát a dost dlouho, tak nemůže vyhrát. bereme jen bod, a to je pro nás ztráta. Na druhou stranu hráči bojovali, ale bohužel jsme v období, kdy se nám moc nedaří. Nemáme štěstí aby se k nám něco odrazilo a puky nám přeskakují hokejky. Musíme prostě jen naší pracovitostí jít do dalšího utkání, tak abychom další body ubojovali.

HC Energie - SK Horácká Slavia Třebíč 2:3sn (0:0, 2:0, 0:2 - 0:0)
Branky a nahrávky: 27. Gorčík (T. Rachůnek), 40. Podlipnik (Flek, Šafář) – 50. Dolníček (Nedbal), 50. Vodný (Diviš, Kusko), rozh. náj. Kratochvíl. Rozhodčí: Wagner, Veinfurter – Bosák, Špringl. Vyloučení: 5:5, navíc Skuhravý (KVA) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 1637. Střely na branku: 43:21. Průběh utkání: 2:0, 2:3.


HC Energie Karlovy Vary: F. Novotný (Kuchař) – Sičák (A), Krejčí, Podlipnik, M. Rohan, J. Tomeček, Kovačevič, Šafář – T. Rachůnek, Balán (A), Gorčík – Stloukal, Kverka, Kohout – T. Rohan, Skuhravý (C), Flek – M. Zadražil, Šik

SK Horácká Slavia Třebíč: Dostál (Do. Svoboda) – Čejka, Nedbal, Furch, Hort, Kaláb (A) – Půža, R. Erat (A), Jan Wasserbauer – Mlynář, Kristl, Malec – Vodný, Diviš, Kusko – Kratochvíl, Ferda, Tadeáš Král – Dolníček (C)

Jan Čech, Jiří Vimr

Hokejisté HC Energie (v bílém) hostili borce Frýdku - Místku.
Energie ukázala bílé dresy a přejela Frýdek Místek