Domácí kouč Juraj Jurík si po utkání hodně oddechl, jelikož jeho tým se také velice trápí. „Chtěli jsme podat lepší výkon než v předchozím utkání v Třinci. Věděli jsme, že to bude hodně důležitý zápas ohledně postavení v tabulce, a chtěli jsme bodovat naplno. Jsme rádi, že jsme zápas zvládli, i když to nebylo lehké. V průběhu jsme neproměnili střelecké příležitosti a prohrávali jsme jako první. Chtěl bych hráče pochválit, že dokázali nepříznivý stav zvrátit a že jsme ubojovali tříbodové vítězství, za což jsme rádi," poděkoval svým svěřencům.

Asistent na lavičce HC Energie Karel Mlejnek neví, jak donutit své svěřence k častější střelbě. „Jeli jsme do Zlína uhrát nějaké body. Oproti pátečnímu utkání se naše hra zlepšila a byli jsme blízko k bodovému zisku. Bohužel jsme doplatili na vlastní nedisciplinovanost, když jsme v oslabení inkasovali druhý gól a tím se připravili o možné body. Soupeř pak už svoje vítězství potvrdil gólem do prázdné branky," zhodnotil utkání ze svého úhlu pohledu.

Energie se v duelu ve Zlíně ujala vedení. Z nenápadné akce tak udeřili hosté. Z levé strany si najel Flek a zblízka překonal gólmana Štůralu. Dvacetiletý útočník tak ve svém druhém extraligovém utkání zaznamenal první branku. „Zápas se pro nás vyvíjel dobře, neboť se nám podařilo rychle vstřelit první gól. Obránce Jan Látal mně dobře přihrál přes mantinel a mně se podařilo ujet po křídle a vystřelit. Byl to pokyn od trenérů, abychom se tlačili do branky," řekl novinářům Flek, který v následujícím střídání po gólové radosti putoval na deset minut na trestnou lavici.

„Vjel jsem na led a dres se mi zasunul do kalhot. Rozhodčí nás na to předtím už jednou upozorňovali. Vůbec jsem si toho ale nevšiml a byl za to následně potrestaný," doplnil Flek.

Bohužel střela útočníka čtvrté formace byla jediná, která si našla cestu za záda brankáře Štůraly. Zlín ve druhé třetině utkání srovnal a v následujícím dějství otočil.

Reparát mohou Karlovaráci složit již dnes, když budou od 18 hodin v KV Areně hostit tým Sparty Praha. „Musíme vybojovat nějaké body. To je náš hlavní cíl. Samozřejmě se musí zlepšit i střelba," řekl před časem brankář Tomáš Závorka.

Nejproduktivnější útočníci extraligy v průměru vystřelili za čtyři kola dvacet střel na branku soupeře.

Forvardi Energie mají na svém kontě v průměru pouze sedm pokusů.