I podruhé v letošní sezoně vyšla karlovarská Energie ze souboje s Kometou Brno úspěšněji. V KV Areně vyhrála 4:1. Bilance z obou zápasů je pro brněnský klub více než hrozivá. Porážky 0:7 a 1:4 hovoří za vše. Navíc dostat osm branek ve dvou zápasech v oslabení není ta nejlepší vizitka. Pravým opakem se mohou pyšnit energetici. Necelých třicet procent úspěšnosti v přesilových hrách je v extralize top.

Ladislav Lubina, jinak asistent na lavičce Komety Brno, byl po zápase hodně zklamaný. „Bohužel já musím začít konstatováním, že jsme toto utkání začali stejně jako ta nepovedená předchozí. Jediný rozdíl byl v tom, že jsme dostali dvě přesilovky v prvních pěti minutách a tím jsme se nedostali pod tlak,“ začal se trenér Komety ohlížet za zápasem.

Nevyužití dvou úvodních početních výhod trenéra hodně mrzelo. „To, že jsme přesilovky nevyužili, dalo zápasu určitý ráz. Kdybychom je dokázali proměnit, tak jsme mohli hrát jinak,“ posteskl si. Jak se tedy vyvíjelo utkání v jeho očích? Odpověděl následovně: „Takto jsme odehráli zápas opět s malým nasazením, s nedostatečným tlakem do branky a v dnešní době se takto góly jen velice těžko dávají. Mně tak nezbývá než domácím pogratulovat,“ dodal.

Ladislav Lubina a také Antonín Stavjaňa se vrátili i ke statistice přesilových her. „Co se týče přesilovek, tak Vary je mají tak výborné i kvůli nám. Během těch dvou zápasů jich dokázali využít osm,“ přiznal se skloněnou hlavou.

Antonín Stavjaňa byl po utkání spokojený. „Z našeho pohledu rozhodla koncentrace. Dokázali jsme ubránit dvě oslabení a hned nato jsme dali v přesilovce gól. I druhou branku jsme dali z početní výhody a když upravil Pišta Hřebejk na 3:1, tak na mužstvu bylo cítit, že chce utkání zvládnout a dotáhnout do vítězného konce,“ ohlížel se karlovarský lodivod za zápasem.

Energie měla před utkáním s Kometou veliké problémy. A to střelecké. Ve Vítkovicích vstřelila pouze jednu branku. Doma proti Pardubicím se prosadila dvakrát. „V posledních zápasech jsme měli problém překonat hranici jedné branky. Toto utkání ukázalo, že když se přehoupneme přes tři góly, tak převážně bodujeme,“ poznamenal Stavjaňa.

„Ve třetí třetině jsme si dokázali perfektně pohlídat střední pásmo a soupeře jsme k ničemu nepustili. Myslím, že jsme hráli velice suverénně. Škoda jen, že se nám nepovedlo vstřelit tři branky s takovým soupeřem, jako byly minule Pardubice. Co se týče přesilových her, tak musím před hráči smeknout. Kluci se nebojí jít před branku. Vědí, že to hodně bolí, ale nebojí se nějakou tu ránu dostat. Musím říci, že máme i štěstí, protože puky se k nám odrážejí,“ dodal trenér na závěr.