"Šancí a přesilových her jsme měli dostatečné množství na to, aby jsme to vyjádřili gólově, to se nám ale bohužel nepodařilo. Hosté velmi dobře blokovali naše střely a Hrubec podal vynikající výkon. Nepustili nás do skórování a bez gólu se vyhrát nedá," hodnotil karlovarský asistent Tomáš Mariška. "V první třetině jsme klíčově přestáli přesilové hry domácích, kde to v uvozovkách smrdělo brankou," přiznal třinecký kouč Václav Varaďa. Ten musel v první přestávce svým svěřencům ujasnit pokyny. "Nechtěli jsme být vylučováni, oslabeními jsme se v první třetině dostali z tempa, nabádali jsme kluky, aby se více drželi na kotouči v útočném pásmu, kde jsme v první části nestrávili moc času, domácí tam hráli velmi dobře," prozradil Varaďa.

Ve druhé třetině Třinec při přesilové hře gólově udeřil, na začátku třetí části potom hosté přidali druhou branku. Domácí již utkání nedokázali zvrátit. "Od druhé třetiny jsme začali hrát velmi dobře v útočném pásmu,i když domácí bránili velmi dobře, tak jsme si vytvořili dost šancí. To, že jsme vstřelili jenom dvě branky, přičítám velmi dobrému výkonu domácího brankáře, který je podržel," viděl zbytek utkání trenér třineckých Ocelářů.

Na straně Energie zavládl smutek. Výkon, zvláště v první třetině, je ale příslibem do dalších bojů v Tipsport extralize. "Na začátku zápasu jsme ani nepředpokládali, že by jsme si v první polovině utkání mohli vytvořit tolik vyložených brankových příležitostí, a takhle zatlačit soupeře. Minimálně do prvního gólu jsme byli myslím aktivnější. Rozhodně se nemáme za co stydět," uzavřel sondu do zápasu s Třincem Tomáš Mariška.

V neděli do 15.30 hodin hostí Energie celek Zlína.

Sesuv půdy a poničená železniční trať u Dalovic na Karlovarsku
Na trati jsou znovu potíže