Do Brna, jako již tradičně, odjeli energetici o den dříve. „Je to už standardní záležitost. Dálnice D1 je stále v rekonstrukci a každý den jsou tam dopravní nehody. Nechceme nic ponechat náhodě," vysvětluje důvody odjezdu s jednodenním předstihem asistent trenéra Jaromír Kverka.

Zápasy s Kometou jsou z pohledu karlovarského celku vyrovnané. „Pokud si dobře vzpomínám, tak jsme první utkání v Brně prohráli 2:1 a branku jsme inkasovali pět minut před koncem zápasu. Myslím, že na jejich ledě hrát umíme a můžeme tam i bodovat," přeje si Kverka.

Ve prospěch Komety jasně hovoří hala Rondo a nejlepší divácká kulisa v extralize. „To je bez pochyby. Atmosféra je opravdu vynikající a diváci ženou Kometu do útoku. Na druhou stranu ten tlak na jejich hráče je ohromný. Když se jim nepodaří rychle vstřelit nějakou branku, tak začnou být nervózní," přidává.

V posledním zápase s Třincem se museli trenéři obejít bez trojice zkušených harcovníků Sičáka, Haranta a Davida Hrušky. „Co se týče prvních dvou, tak ti jsou již zdravotně v pořádku a do utkání nastoupí. David Hruška má ještě nějaké drobné problémy a definitivně se rozhodneme v pátek ráno," referuje Kverka o zdravotní způsobilosti hráčů.

Energetici mají v zádech dvě vítězná utkání a v této minisérii by velice rádi pokračovali i po tomto víkendu. „Ze zápasu se Zlínem chceme tři body a nebojím se říci, že si i nějaké body odvezeme z Brna. Pokud se vyvarujeme chyb a bude se nám dařit v koncovce, jako s Třincem, tak je to reálné," uzavírá Jaromír Kverka starší, který se na tabulku kouká střízlivým pohledem a snaží tým připravit co nejlépe na play-out.