Zdroj: Youtube
Tentokrát si Žraloci připsali velmi cenné a důležité vítězství v prvním finálovém utkání sledge hokejové ligy, které se odehrálo na zimním stadionu v Neratovicích, kde má rozbalen sledge hokejový stan pražská Sparta. Ta v domácím prostředí řádně zaplakala, když musela skousnout překvapivě vysokou porážku 2:6.  O to se zasloužili dva kanonýři, kteří si připsali na svůj účet po třech gólech, a to Jiří Berger a Michal Geier. Sharks se tak ujali  ve finálové sérii vedení 1:0 a k vysněnému titulu jim chybí druhý bod, který budou moci přidat v sobotu 9. března na ostrovském zimním stadionu, kde bude série pokračovat.


Samotné utkání načala lépe Sparta, ale střela Zdeňka Krupičky se schovala pouze v lapačce karlovarského brankáře Macha.  V běžící čtvrté minutě pak otevřel skóre prvního finále při oslabení karlovarský kapitán Jiří Berger, který stoprocentně využil přihrávku Geiera. Poté si Vary vytvořily tlak, ale Sparta jejich nájezdům zdatně odolávala až do závěru první třetiny. To když v 15. minutě vybojoval u mantinelu puk Geier, který následně poslal mezi kruhy, kde už číhal osamocený Jiří Berger, který uklidil svou střelu do šibenice sparťanské svatyně.


Ve druhé třetině se obrázek hry nezměnil. Žraloci byli lepším týmem a svou převahu dál vyjadřovali brankově. 
Ve 21. minutě se Vary potřetí radovaly, když Geier potrestal chybu sparťanské obrany a s klidem zavěsil.
V téže minutě se však dočkala gólu i Sparta, když nahození od modré z hole Jana Zapletala skončilo v karlovarské brance.  Vstřelená branka Spartu nakopla, ale šance Krupičky či Zikmunda zůstaly nevyužity. Co se nepovedlo rudým bojovníkům, povedlo se Karlovarákům, když ve 24. minutě po závaru před brankou Pražanů se nejlépe orientoval Jiří Berger, který poté doslova dovezl puk do sparťanské branky.


Vstup do závěrečné třetiny opět  měli lepší Varáci, když ve 31. minutě využil další hrubice při rozehrávce Sparty Geier.  Ve 32. minutě navrátil Spartu zpět do utkání přesnou ranou Zdeněk Krupička. V závěru utkání měly Karlovy Vary výhodu přesilové hry, kterou využily za pět vteřin, když nabídkou z hole Forga nepohrdl Geier, který tak uzavřel účet první finálové bitvy.


Sparta – Sharks 2:6
Branky a nahrávky: 21. Zapletal, 32. Z. Krupička – 4. J. Berger (Geier), 15. J. Berger (Geier), 21. Geier, 24. J. Berger (Forgo), 31. Geier, 39. Geier (Forgo). Třetiny: 0:2, 1:2, 1:2. Rozhodčí: Kuranda, Bergman. Vyloučení: 2:1. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 50.
HC Sparta Praha:  Vápenka – Zapletal, Němec, Podhráský – Zdeněk Krupička, Jiří Krupička, Žižka, Raul, Klíma, Zikmund. Trenér Karel Žižka.
SKV Sharks Karlovy Vary: Mach – Jiří Berger, Hrbek, Jeřábek, Nejedlý – Geier, Janko, Lindák, Forgo, Očenášek, Švec, Schneider, Tomáš Berger. Trenér Jiří Berger starší.