Jeho pocity po konci posledního utkání baráže byly velice špatné. „Pocity mám doslova šílené. To, co se stalo, tak to byl ten nejhorší scénář, který nás mohl potkat. Bohužel nastal, ale můžeme si za to sami,“ řekl Flek se skleslým hlasem.

Příčin neúspěchu bylo hned několik, ale jedna byla zásadní. „Domácí zápasy. Jestli se nepletu, tak jsme třikrát prohráli za tři body a to je hlavní příčina toho, proč jsme nakonec sestoupili. Když si třeba vzpomenu na utkání s Pardubicemi, tak jsme vedli po dvou třetinách 4:2 a nakonec jsme prohráli v prodloužení. V každém domácím utkání byla veliká řada chyb a my jsme na to doplatili tím nejhorším způsobem,“ přidal.

Hokejisté karlovarské Energie (v bílém) si to rozdali v posledním utkání baráže s Motorem České Budějovice.
Extraligová éra karlovarského hokeje skončila

Do posledního utkání se nenastupovalo energetikům jednoduše. Ano, motivaci měli, ale věděli, že musí spoléhat na vítězství Jihlavy v Pardubicích. „Stále jsme doufali, že Dukla dva body urve. Nic jiného nám ani nezbývalo. Nepovedlo se, ale my se na Jihlavu nemůžeme zlobit. Jak už jsem řekl, my jsme si to prohráli sami,“ pokračoval Flek.

Co bude dál po dovolené? Na tuto otázku nedokázal Jakub Flek odpovědět. „Nevím. Každopádně smlouva mi platí i v první lize,“ dodal na závěr.