Ano, Energie má za sebou šňůru čtyř zápasů, ve kterých bodovala, a nebýt chyby rozhodčího, tak i zřejmě tříbodově vyhrála, ale i tak trenéři krotí emoce svých svěřenců.

„Očekáváme, že přijde hodně diváků, a doufám, že se všichni budou hokejem bavit. My jsme v prvním vzájemném souboji ztratili dva body a chceme je získat zpátky,“ říká na úvod asistent trenéra Mikuláš Antonik a pokračuje: „My jsme si jasně v šatně řekli, že u nás žádná euforie být nesmí. Pokud se podíváme na tabulku, tak jsme stále poslední, a pokud chceme tuto pozici opustit, tak musíme jít postupnými krůčky vstříc dalším bodům. Pomalu zápas od zápasu s cílem bodovat, tak abychom se z toho všeho vytáhli někam nahoru.“

Šňůra čtyř zápasů v řadě, kdy Energie bodovala, dává týmu z lázeňské metropole jakousi naději. „Jasně že bychom to chtěli ještě více protáhnout, ale jak říkám, musíme být pokorní a zároveň přistoupit k soupeři se zdravým respektem. Pokud bude mít hlavu někde v oblacích, tak nás velice rychle někdo sestřelí,“ varuje Antonik.

Při pohledu na tabulku je jasné, o co se hraje. Mezi posledním týmem z Varů a desátou Plzní je rozdíl šesti bodů. „Ono to vypadá, že jsme velice blízko, ale my musíme vyhrát o dvě utkání více, abychom na tom byli stejně, a to není tak jednoduché. Extraliga jede v rychlém tempu a my se teď nemůžeme dívat na tabulku. Musíme jít krok za krokem k cíli,“ dodává.