Zpět ale k posledním dvěma utkáním na moravském tripu. V pátek prohráli energetici na ledě Olomouce 1:2. V sobotu pak doslova vyhořeli ve Vítkovicích poměrem 1:6.

„Do Olomouce jsme jeli s jasným cílem, a to bodovat. Nezískali jsme ale ani jeden bod. Měli jsme velmi dobrý vstup do utkání, hráči měli dobrý pohyb a podařilo se nám vstřelit branku. Bohužel byla pouze jedna, což bylo klíčové. Kdyby jich bylo více, měli bychom větší klid na hokejkách. Ve druhém dějství jsme se vlastní nedisciplinovaností připravili o šance, nabídli jsme Olomouci přesilovky a soupeř jich využil. Ve třetí dvacetiminutovce jsme branku dali, ale nebyla uznána s tím, že hráč hrál rukou. Na jeden gól se vyhrávat nedá, Mužstvo ale chtělo zvítězit, snaha hráčů byla vidět," řekl po prvním zápase na Moravě asistent trenéra Tomáš Mariška.

Poté, co energetikům v pátek unikly body v Olomouci, se přesunuli pro sobotní podvečer do Ostrava Arény, kde se jim postavily domácí Vítkovice. Západočeši nezačali vůbec dobře a v první třetině inkasovali hned třikrát. Vítkovice byly na koni a od té doby už jen navyšovaly své vedení. Energie v závěru jen korigovala výsledek čestným zásahem, o který se v oslabení postaral Vojtěch Tomeček.

„Zápas se mi hodnotí velmi těžce, protože body jsme si nezasloužili. Plně respektuji kvalitu domácích a jejich aktuální formu, výkonem jsme jim však vítězství darovali. Jednoduše jsme se Vítkovicím nedokázali vyrovnat v pohybu. Myslím, že na nás dolehla předešlá série dvou zápasů, která nás stála mnoho sil, ale body nepřinesla," konstatoval se svěšenou hlavou asistent Mariška.

9. kolo
HC Olomouc – HC Energie Karlovy Vary 2:1 (0:1, 2:0, 0:0). Branky a nahrávky: 27. Skrbek (Knotek), 31. Vyrůbalík (Jergl, Skrbek) – 8. Haščák. Rozhodčí: Šír, Hradil – Gebauer, Blumel. Vyloučení: 3:6. Využití: 1:0. Diváci: 5102. Střely na branku: 22:13. Zblokované střely: 11:19. Hity: 5:9. Vhazování: 32:26.

10. kolo
HC Vítkovice Steel – HC Energie 6:1 (3:0, 1:0, 2:1). Branky a nahrávky: 8. Kudělka (Čerešňák), 12. Klok (Balán, Zdráhal), 20. Zdráhal (Sloboda, Balán), 31. Zdráhal (Kovář, Balán), 45. Olesz (Szturc), 51. Szturc (Olesz, Strapáč) – 59. Tomeček (Rachůnek T., Bičánek). Rozhodčí: Hradil, Mrkva – Barvíř, Blümel. Vyloučení: 2:5. Využití: 3:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 4 189. Střely na branku: 40:17. Zblokované střely: 15:12. Hity: 20:26. Vhazování: 37:27.