„Chceme navázat na předchozí dvě utkání, která se nám herně povedla. Kluci předváděli to, co po nich chceme, a sami poznali, že to je cesta k bodům," říká na úvod trenér Peter Oremus.

Kouč A týmu HC Energie je momentálně v situaci, že si může vybírat, které hráče postaví do utkání. „Máme k dispozici osm obránců a k tomu kluky v první lize. Můžeme poskládat i několik variant útoků. Naším cílem bylo vytvořit na hráče zdravý tlak, tak aby věděli, že na jejich místo může kdykoliv nastoupit někdo další," přidává.

Otázkou je, zda se v sestavě objeví Martin Bartek, který ve čtvrtek s týmem netrénoval. „Martina skolila nějaká viróza. Domluvíme se s ním a s lékaři dopoledne před utkáním, zda nastoupí, nebo nikoliv," vysvětlil Oremus nepřítomnost jednoho s útočníků na tréninku.

Dynamo Pardubice vyhrálo ve středu na ledě Třince nejtěsnějším rozdílem 1:0 a to dává energetikům za úkol uhrát ten samý počet bodů. „Plně si uvědomuji sílu Pardubic, ale každý soupeř hraje tolik, kolik mu sami dovolíme. Musíme hrát jednoduše ve všech třech pásmech a dodržovat všechno, co si řekneme. Pak budeme mít šanci bodovat," věří Oremus svým svěřencům, kteří dostanou za úkol předvést stejnou hru jako v utkání s Kometou Brno.

„Co se týče nových tváří, tak jsme chtěli oživit naši hru a věřím, že nám všichni kluci pomohou," dodává.