„Rozhodli jsme se vstoupit do Krajské ligy Plzeňského kraje. Týmy ze severu se téměř rozpadly a zůstaly pouze kluby Kadaň B a Lovosice," říká na úvod šéf nejdeckého A týmu René Hromádka. Kvalita soutěže v západních Čechách je o poznání na vyšší úrovni. „Přebor hraje celkem osm týmů. Dva jsou z Rokycan, další z Klatov a nejvíce je zastoupena Plzeň. Společně s námi do plzeňského přeboru vstoupil i Stadion Cheb, jen se rozhodl, stejně jako my, hrát jinou soutěž," přidává Hromádka.

Přestoupit do jiné krajské ligy ale nebylo vůbec jednoduché. „Nejprve jsme se museli dohodnout s tamními celky, zda budou ochotné cestovat tak daleko. Dále jsme museli žádat Krajský svaz ledního hokeje Karlovarského kraje (KSLH KK), zda nám umožní hrát mimo náš region. Dostali jsme výjimku, a tak nakonec můžeme vstoupit do západočeské soutěže," pokračuje.

Určitých změn doznalo i samotné mužstvo HC Rebel město Nejdek. „Několik kluků se rozhodlo, že své působení značně omezí. Nechci říci, že skončili, protože se v několika zápasech za sezonu v našich řadách objeví, ale už nemůžeme stavět hru na nich. Jmenovitě se jedná o Kolkuse, Krále a Vránu," vypočítává Hromádka ztráty. Na druhou stranu nejdecký tým posiluje, a to výrazně. „Největší hvězdou zřejmě bude Milan Hluchý, který v roce 2009 získal s Energií mistrovský titul. Dohodli jsme se s panem Vaňkem na jeho přestupu. Otázkou je, kolik utkání nakonec odehraje z pracovních důvodů. Do útoku přichází také Martin Chodounský, který prošel mládeží HC Energie. Ze sokolovského Baníku přišla dvojice Pavel Jakubal, jenž bude nastupovat v brance. V minulosti už za nás nějaké zápasy odchytal a byli jsme s ním spokojeni. Obranné řady ještě vyztuží Martin Funk, jenž v minulém roce bojoval o místo v sestavě juniorky HC Energie, jež hrála MHL. Z důvodu zranění se do kádru nevešel a nakonec působil v Sokolově. To je z posil zatím všechno," vyjmenoval René Hromádka nové akvizice v týmu.

Na postu trenéra k žádné změně nedošlo, a tým tak opět pracuje pod vedením kouče Parkmana. „Kombinujeme tělocvičnu na ZŠ Konečná s venkovním hřištěm. Individuálně každý chodí do posilovny a jezdí například na kole. Zahrajeme si i fotbal. Naposledy jsme si to rozdali s Baníkem Pila, který jsme porazili 6:1," přidává. HC Rebel město Nejdek přihlásil i dvě soutěže mládeže. „Musím nejprve říci, že je to zásluhou města. Kdyby radnice nepodporovala mládež, tak by se nic nehrálo. Do následující sezony vstupují družstva ročníků 2005 a 2006, jež budou hrát minihokej. Dále jednáme s HC Energií, že bychom složili jedno společné družstvo ročníku 2004, které by hrálo krajský přebor přípravek. Takže pokud se vše podaří, tak se může stát, že HC Rebel obsadí celkem čtyři soutěže," pokračuje Hromádka.

Největší klub v kraji, karlovarská HC Energie, má v současnosti potíže s naplňováním rozpočtu. HC Rebel je na tom podobně. „Aktuálně máme naplněný rozpočet ze dvou třetin. Stále jednáme s dalšími partnery, ale na druhou stranu musím říci, že do všech soutěží nastoupíme," uzavírá René Hromádka.