Hokejisté karlovarské Energie vstoupili do bojů o udržení v extralize na konci minulého týdne vítězstvím nad Mladou Boleslaví. V neděli Energie podlehla pražské Slavii. Na oba tyto domácí utkání se přišlo podívat několik tisíc lidí, a to i přesto, že hokejisté letos nehrají o titul.

Na páteční duel s Mladou Boleslaví si do KV Areny našlo cestu přibližně 2 700 lidí. „Byl jsem letos na každém domácím zápase a nevidím důvod, proč bych měl nyní přestat chodit. Správný fanoušek fandí stále. Nejsem jedním z těch. kteří začali fandit Energii, když hrála o titul. Doufám. že play-out zvládneme a příští rok se dostaneme do play-off, kam podle mě patříme,“ řekl Jakub Kadeřábek z Karlových Varů. Hokejisté ve skvělé atmosféře Mladou Boleslav porazili a připsali si do tabulky cenné tři body.

V neděli přijeli do KV Areny svěřenci Vladimíra Růžičky. Na pražskou Slavii se přišlo podívat téměř 3 500 lidí, což je velice slušná návštěva. Hráčům Energie se v tomto utkání nedařilo v koncovce a všechny tři body si tak nakonec odvezl tým z hlavního města. „Šancí jsme měli spoustu, ale bohužel se nám je nepodařilo proměnit. Asi nás opustilo střelecké štěstí, které jsme měli v posledních zápasech. Snad teď přivezeme nějaké body z venku, protože tabulka je opět strašně vyrovnaná a na konci může rozhodovat každý bodík. Nejvíce se těším na poslední zápas v KV Areně. Doufám, že s hráči budeme moci oslavit setrvání v české nejvyšší hokejové lize,“ řekl fanoušek Alexander Tuhela z Nejdku.

Pro utkání play-out je KV Arena rozdělena do dvou cenových oblastí, s cenami jednotlivého vstupného za 100 korun a 70 korun. Další domácí zápas sehrají hokejisté karlovarské Energie až v neděli 18. března. Soupeřem jim budou hráči Litvínova. Začátek zápasu je naplánován na 17.30 hodin. V posledním vzájemném utkání Energie Litvínovu podlehla 4:1.