Historicky se bude jednat o 76. derby za posledních dvacet let. Tedy pokud se počítají pouze mistrovská utkání. Další zápasy se v minulosti odehrály během přípravného období.

Na samotné utkání mají energetici dostatek času se připravit. Dnešní souboj s Pardubicemi si již předehráli v úterý. „Kluci dostali po duelu v Pardubicích den volna. Pak podstoupí celkem tři tréninky,“ říká asistent trenéra Mikuláš Antonik před bitvou o český západ a pokračuje. „V těch jsme se zaměřili na situace, které nás tíží. Mám na mysli hru v obranném pásmu, která nakonec utkání v Pardubicích rozhodla,“ přidává.

Dalším bodem při tréninku byly přesilové hry. „Ty utkání rozhodují. Statisticky hrajeme hodně přesilovek, ale nedokážeme se při nich prosadit. I to je jeden z aspektů, který nás posílá v tabulce směrem dolů,“ přiznává Antonik.

První formace byla čerstvě složena před zápasem v Pardubicích a hned se podepsala pod tři branky. „Byl bych rád, kdyby jim to šlo, ale vše teprve prověří až čas,“ brzdí kouč optimisty.

Na samotného soupeře se hráči zaměří až na dnešním tréninku. „Vše klukům rozebereme na videu, ale je nám jasné, že oni nejsou v optimální formě. Tohle derby budou rozhodovat maličkosti,“ dodává.