Jak dobře energetici v Chomutově skončili, tak špatně v duelu se Zlínem začali. Ve čtvrté minutě fauloval Marosz a sudí ho poslali za držení hole soupeři na hanbu. Následně karlovarský kapitán Duda neudržel navíc nervy na uzdě a pokusil se obránce hostí Kotvana zasáhnout „hlavičkou". Toho si sudí Šindler a Hribik všimli a vykázali Dudu ze hřiště s pětiminutovým trestem a do konce utkání.

„Samozřejmě že vyloučení Dudy nabouralo naši sestavu, kterou jsme museli zredukovat. Jak to budeme řešit do budoucna, teprve uvidíme. Nevíme, jaký dostane trest," řekl po zápase asistent trenéra Energie Tomáš Mariška. Nabídnutou přesilovku jednou Zlínští dokázali využít, když po jedenácti vteřinách se prosadil Robert Říčka. Poté co se početní síly na ledě vyrovnaly, začali mít domácí více ze hry a brankář hostí Kašík měl podstatně více práce než domácí Závorka.

Vyrovnat se podařilo Energii ve 23. minutě, když Rostislav Marosz proměnil trestné střílení. Komplikace přišla ve 35. minutě, když se prosadil centr první zlínské formace Martin Cibák. Bohužel pro Energii to nebyla jen komplikace, ale nepřekonatelná překážka. Domácí sice soupeře zatlačili, brankáře Kašíka zasypali velikým množstvím střel, ale co je to platné, když hokej se hraje na góly a ten už domácí dát nedokázali.

Energie KV – PSG Zlín 1:2 (0:1, 1:1, 0:0). Branky a nahrávky: 23. Marosz (TS) – 4. Říčka (T. Sýkora), 35. Cibák (Kubiš, T. Sýkora). Rozhodčí: Šindler, Hribik – D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 4:4 + Duda 5 a do konce utkání. Využití: 0:1. Diváci: 2863.

Karlovy Vary: Závorka – Harant, Sičák, J. Tomeček, Gulaši, Dvořák, Bičánek – Duda, Marosz, T. Rachůnek – V. Tomeček, Haščák, I. Rachůnek – Koblasa, Bulík, Vachovec – Gorčík, Zadražil, T. Rohan. Trenéři: Mlejnek a Mariška.

Zlín: Kašík – A. Holík, Horák, Matějíček, Žižka, Kotvan, Řezníček – T. Sýkora, Cibák, Kubiš – Ondráček, P. Holík, Veselý – Čachotský, Roman Vlach, Říčka – Okál, Sedláček, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.