V šestém kole extraligových soutěží hokejové mládeže došlo na měření sil nadějí karlovarského a zlínského hokeje, které skončilo úspěchem mladíků z lázní.

HC Energie K. Vary 5
HC RI Okna Zlín 2


Branky Energie: Mareček, Topinka, Budínský, Šnajdr, Záhora.
Třetiny: 4:0, 1:1, 0:1.
Po výprasku, který uštědřili Vsetínu (psali jsme v pondělí), byli karlovarští junioři střelecky při chuti i v duelu s loni ´stříbrným´ Zlínem. Po první třetině byli ´ševci´ zralí na ručník, pak se ale postupně začala u ´energetiků´ projevovat únava a brankostroj se zastavil. Příčinou byla příliš krátká regenerace po vysilujícím nočním utkání se Vsetínem. Karlovarští nicméně zbylé dvě třetiny odehráli pozorně a disciplinovaně a svoje vedení si pečlivě ohlídali.

HC RI OKNA Zlín 2
HC Energie K. Vary 3

po samostatných nájezdech

Branky Energie: Chocholáč, Sýkora, rozhodující nájezd Vaněk.
Třetiny: 0:0, 0:2, 2:0, 0:1.
Dorostenci odehráli na zlínském ledě výborné první dvě třetiny, během druhé si díky využité přesilovce vytvořili dvoubrankový náskok. V závěrečné části hry ale bohužel dovolili domácím vyrovnat, a tak, stejně jako ve Vsetíně, rozhodovaly penalty. Karlovarští dorostenci v nich opět prokázali lepší nervy, a výsledkem jejich ´valašského víkendu´ tak jsou velmi cenné čtyři body.

Radostný je pohled na tabulky: Junioři jsou po čtyřech odehraných kolech bez ztráty bodu na prvním a dorost na druhém místě.