Poté byl v Nejdku vybudován zimní stadion na místě dnešního autobusového nádraží, kde si v roce 1948 československý národní tým před odjezdem na Mistrovství světa v hokeji v rámci 5. Zimních olympijských her ve Svatém Mořici vystřihl přípravné utkání na otevřeném zimním stadionu se Spartou Nejdek.

Postupem let se začlenila do hokejové nejdecké rodiny i mládež, která v roce 1956 zažila velký boom. O to se velkou měrou zasloužil nestor nejdeckého hokeje Miloš Říčan starší. Ten společně s kolegy, pány Šilhanem a Závadkou trénoval, jak družstvo žáků, dorostu, tak i mužů. Nejdecký hokej tak nabíral na hokejovém lesku a slávě.

V městečku zpod Krušnohoří se totiž hrával okresní přebor Karlových Varů za účasti osmi až deseti týmů, poté několik let chodili Nejdečané na hokejovou divizi a posléze na krajský přebor. Ani úspěchy na sebe nedaly dlouho čekat, když si Nejdečané připsali na své konto několik triumfů jak v okresním, tak i krajském přeboru nebo zmiňované divizi.

Vždy se totiž umístili na předních místech, a to i přesto, že se utkávali s věhlasnými kluby. Hokejovou éru nejdeckého klubu značně zbrzdila výstavba nového stadionu, která nakonec z finančních důvodů byla zastavena. Tímto krokem utrpěl hokejový Nejdek nejvíce. Hráči totiž začali dojíždět trénovat do nejbližšího okolí, ale ani tato snaha jim však dlouho nevydržela. Ale nebyl všem dnům konec.

Začalo se totiž opět blýskat na lepší časy. Hokejisté si vybudovali betonovou plochu, kabiny a mantinely na území dnešního zimního stadionu na Limnici, kde později Městský úřad v Nejdku zařídil i umělé chlazení. V roce 2004 se hrála na zimním stadionu na přírodním ledě ještě nejdecká hokejová liga. Hodně úspěšní v tomto období byli nejdečtí dorostenci, které měl na starosti trenér pan Kratochvíl.

Pak už vzalo dění kolem stadionu na obrátkách. V roce 2005 byla uvedena v závěru prosince do provozu zrekonstruovaná ledová plocha, kterou si vyzkoušeli tamní prahokejisté. Ti už tak nemuseli dojíždět do Sokolova či Chebu. Nejdečané se tak přeci jen dočkali, když plocha byla připravena k provozu od roku 1977, povedlo se ji zprovoznit tedy až v roce 2005. V rámci první etapy tedy vznikla samotná ledová plocha, technologie chlazení a osvětlení.
V neděli 26. března 2006 skončila večerním tréninkem hokejistům HC Nejdek sezona.

Důvod? Byl ukončen zkušební provoz zrekonstruovaného zimního stadionu. Za umělého osvětlení připravili trenéři a vedení mládežnických týmů na rozloučenou modelový zápas a dovednostní soutěže. Zimní stadion poté čekalo dokončení druhé etapy rekonstrukce. V neděli 19. prosince 2010, úderem 14. hodiny se všichni příznivci a milovníci hokeje či bruslení přeci jen dočkali. Konalo se totiž dlouho očekávané slavnostní přestřižení pásky a otevření nově zastřešeného a opláštěného zimního stadionu.

Zimní stadion se tak stal domovem nejen hokejistům několika týmů, ale také široké veřejnosti, která využívá ledovou plochu v rámci veřejného bruslení.
V Nejdku pak s novým rozjezdem nezapomněli na hokejové naděje, které by měly být příslibem do hokejové budoucnosti. V současné době reprezentují město Nejdek dva týmy, které hrají soutěže. Ročník 2006 hraje Krajskou ligu Karlovarského kraje 3. tříd a ročník 2007, který hraje Krajskou ligu Karlovarského kraje 2. tříd.

Malí Rebelové tak sbírají velmi cenné zkušenosti jak v samotných krajských soutěžích, tak i přípravných utkáních. Mládežnická základna, které šéfuje hlavní trenér Jaroslav Kliment, je velkým příslibem do hokejové budoucnosti klubu. Tomu zdatně pomáhají ve výrobě nových Jardů Jágrů pánové Miroslav Anton a Jiří Polcar.

Mládež je základem každého klubu, ten nejdecký nevyjímaje. Od hokejových nadějí si v Nejdku hodně slibují. V řádu několika let by rádi obnovili řady dalších mládežnických kategorií, ať už jde o dorost či juniory. „To je také náš cíl. Obnovit mládežnickou základnu, a rozšířit ji opět o dorostence či juniory, kteří by byli příslibem pro hlavní A-tým, ale dobře víme, že to bude nějakou dobu trvat," vysvětluje vedoucí mládeže HC Rebel město Nejdek Marcel Bystřický.

I nadále hledá HC Rebel město Nejdek stále do svého týmu nové hokejové naděje. Pokud si chcete splnit svůj hokejový sen, tak neváhejte a přijďte mezi nás, a to každé úterý a čtvrtek od 16.15 hodin na nejdecký zimní stadion. Potřebné informace poskytne zájemcům trenér HC Rebel město Nejdek Jaroslav Kliment na tel. čísle: 603 836 466 či Marcel Bystřický na tel. čísle: 603 260 986.