Po první třetině prohrávali 0:3 a nakonec „vyhořeli“ poměrem 2:5. Není se tedy čemu divit, že trenér Josef Jandač byl velice nespokojený a svým svěřencům hodně nadával. „První třetina nám vůbec nevyšla. Dostali jsme góly, soupeř nás přečísloval a v situacích jeden na jednoho jsme nebyli schopní reagovat,“ zlobil se na pozápasové tiskové konferenci.

Trenéra Jandače mrzela hlavně první třetina a také špatná koncovka jeho útočníků. „I ten první gól byl hodně laciný a rychlý. Od druhé třetiny jsme změnili hru, začali jsme trošku hrát, ale bohužel ta naše koncovka byla hluchá a kontaktní gól do půlky zápasu, kterým bychom to mohli zdramatizovat, nepřišel,“ povzdechl si pardubický lodivod.

Střelci Eatonu se přeci jen dokázali prosadit, ale… „Góly, které jsme dali, přišly na korigování výsledku pozdě. Pak už se zápas těžko honí, na zvrat už jsme neměli sílu. Navíc dobrá obranná hra a výkon soupeřova brankáře nám to ani neumožnily,“ objektivně přiznal a zároveň uzavřel své hodnocení pardubický trenér Josef Jandač.

Na druhé straně vládla maximální spokojenost. Energetici vyhráli a poskočili v tabulce na čtvrté místo. Asistent trenéra Václav Baďouček si tak po zápase liboval. „Nám vyšla skvěle první třetina, asi jsme domácí trochu zaskočili tím rychlým gólem ve druhé minutě. Vůbec celá první třetina vyzněla jednoznačně v náš prospěch, položili jsme v něm základ vítězství,“ ohlížel se za dohrávkou 3. kola.

Jak už bylo napsáno. Dvě třetiny Pardubičtí do Energie bušili, ale nebylo jim to nic platné. „Pak dvě třetiny vyvíjeli domácí enormní úsilí o vyrovnání, ale dobrou obrannou hrou a skvělým výkonem Lukáše Mensatora jsme si zaslouženě odvezli tři body,“ dodal Baďouček.

(jč, čtk)