"Jsem nesmírně šťastný, že v Karlových Varech zůstal hokej na nejvyšší úrovni i pro sezonu 2014/15," uvedl generální manažer klubu Miroslav Vaněk na tiskové konferenci. "Vzhledem k situaci, v jaké je karlovarský hokej v posledních třech letech, bylo splnění skromného cíle - udržení extraligy sportovní cestou - v minulé sezoně jednoznačně úspěchem," podotkl.

I přesto bylo v létě reálné, že Karlovy Vary extraligovou licenci prodají. Nakonec však nejvyšší soutěž na západě Čech díky majiteli klubu a generálnímu sponzorovi Sokolovské uhelné zůstala. Nejistá situace se ale podepsala na sestavování kádru. Letní přípravu zahájilo trenérské duo Karel Mlejnek, Jaromír Kverka nejdříve prakticky jen s juniory a teprve poté, když bylo jasné financování klubu, nastupovaly do přípravy další posily.

Postupně přišli Radek Duda, David Hruška, Vladimír Sičák, Roman Pšurný, dvě lotyšské akvizice Juris Štals, Jekabs Redlihs a Slováci Radek Deyl a Radomír Heizer. Do kádru se vrátil i bývalý kapitán extraligových mistrů z roku 2009 Václav Skuhravý, který nahradil dlouhodobě zraněného Tomáše Rohana.

"V současné době je největší slabinou mužstva využívání přesilových her a branková produktivita. Přesto doufám, že se zahájením sezony se tyto slabiny zlepší. Mužstvo bude spoléhat především na bojovný a kolektivní výkon, podpořený kvalitní a zodpovědnou obranou," uvedl kouč Mlejnek, který věří, že jeho tým v soutěži obstojí. "Jsem přesvědčen, že budeme důstojným a pro ostatní kluby nepříjemným soupeřem," dodal.