„Litvínov má velkou kvalitu a mají v týmu většinu kluků, kteří loni získali titul. V baráži je ale úplně jedno i to, jestli je někdo z první ligy nebo z extraligy, každý zápas je na krev. Musíme se dívat na sebe. Počítali jsme s tím, že to bude vyrovnané a se získanými body jsme tedy celkem spokojeni," řekl karlovarský obránce Radim Bičánek.

Lépe začali hosté a hned v úvodu ujel sám bývalý karlovarský útočník Duda, ale brankáře Závorku nepřekonal. První dvě minuty Severočeši zasypali soupeře sprškou střel a prakticky ho nepustili z obranného pásma. Postupem času začali hrozit i Karlovarští. Necelou minutu před koncem úvodního dějství skóroval Vachovec.

Druhá část začala opatrně bez větších brankových příležitostí. Až ve 27. minutě se po chybné rozehrávce Frola dostal k odraženému puku před brankou Vojtěch Tomeček a zvýšil na 2:0. Ve 36. minutě se naopak radovala z tříbrankového vedení Energie. Haščák vybojoval puk v rohu kluziště, natlačil se před Petráska a domácí fanoušci v KV Aréně potřetí jásali.

Do závěrečného dějství vystřídal Petráska Janus a ve 42. minutě mu při přesilovce Karlových Varů pomohla po Maroszově pokusu horní tyč. Hosté se dostali vzápětí do hry, když Pavelkovo nahození Závorka vyrazil nešťastně do bránícího Svobody a puk se odrazil do branky. V 52. minutě se Duda z pravého kruhu nemýlil a trefil levý roh Závorkovy branky. Karlovy Vary ale těsný náskok udržely, přestože se v závěru 98 vteřin bránily při vyloučení Skuhravého a hosté umocnili výhodu odvoláním Januse.

„Poprvé v sezoně musím mužstvo veřejně zkritizovat. My jsme dnes podali velice špatný výkon, dá se říci tragický. Pouze pětadvacet minut z šedesáti jsme hráli a sneslo to nějaké měřítko, ale zbylé minuty vůbec neměly parametry hry o udržení v extralize," prohlásil kouč Litvínova Radim Rulík.