Důvodem je to, že některý z diváků ze sektoru Fanclubu karlovarského hokeje vhodil po úvodním vhazování třetí třetiny utkání nastříhané papírky a některé z nich skončily na ledové ploše.

Následkem toho musel hlavní rozhodčí přerušit hru. Podle disciplinární komise ohrozil tento divák bezpečnost hráčů i rozhodčích. O trestu rozhodl na základě informací ze zápisu o utkání předseda disciplinární komise Karel Holý.

Výše pokuty je stanovena také s ohledem na to, že na karlovarském stadionu došlo k něčemu takovému už potřetí v této sezoně. Celá situace je momentálně řešena generálním manažerem HC Energie Miroslavem Vaňkem a předsedou Fanclubu karlovarského hokeje Viktorem Tůšou. Vedení HC Energie se nechalo slyšet, že chce celou částku po viníkovi nebo vinících.

Obě dvě strany zároveň vyzývají všechny fanoušky, aby se zdrželi házení jakýchkoliv předmětů na ledovou plochu. Je nutno podotknout, že k vlétnutí papírků na ledovou plochu nedošlo úmyslným jednáním. I přesto však bude v případě dalšího obdobného provinění pokuta pro tým dvojnásobná.

Tým HC Energie má navíc k dispozici kamerové záznamy ze všech utkání a po případném viníkovi bude klub požadovat finanční náhradu a navíc nebude vpuštěn na budoucí utkání Energie.