Hráčům Mountfieldu je o hodně. Pokud dnes nevyhrají za tři body, tak ztratí i teoretickou možnost probojovat se do play off. „Myslím si, že i kdyby jim nešlo o všechno, tak budou hrát na sto procent. Budějovice hrají v posledních zápasech hodně dobře a my musíme za každou cenu urvat nějaký ten bod. S tím tam také jedeme,“ začal Lukáš Mensator přibližovat vyhlídky k dnešnímu duelu.

Stejného názoru jako Mensator byl i Ondřej Němec. „Určitě nás nečeká nic jednoduchého. Oni mají šanci si ještě zahrát v play off, když Třinec doma zaváhá. Myslím si, že dají do utkání všechno,“ přidal se ke svému spoluhráči obránce Němec.

Cíl je jasný. „Do sezóny jsme šli s tím, že budeme v první šestce. Musíme spoléhat sami na sebe a v posledních dvou zápasech bodovat. Jinak to ani nejde,“ navázal Mensator a pokračoval: „Nekoukáme ani tak na třetí místo, které by bylo velice pěkné. Musíme se udržet na místech zaručující čtvrtfinále. To je teď naše priorita.“

Karlovarský zadák se ještě vrátil k nedělnímu střetnutí. „Trochu jsme si porážkou se Spartou zkomplikovali přímou cestu do čtvrtfinále, ale myslím si, že nás to nějak nepoznamenalo. Hráli jsme velice dobře a možná, že jsme i byli lepší. Nebýt té pětiminutové přesilovky, tak mohlo utkání dopadnout úplně jinak. Jenom jsme prostě neměli potřebný ten kousek štěstí,“ pokračoval Němec.

Dvě kola před koncem se už pomalu týmy začínají koukat na soupeře pro play off. U Energie tomu tak není. „Po každém kole se tabulka přehází. Nemůžete nikoho s určitostí sledovat, protože ani před posledním kolem nebudeme vědět, s kým budeme hrát. Dopadnout to může jakkoliv,“ přiznal karlovarský fakír.

V neděli změřila Energie síly se Spartou. Co tento duel dal před vyřazovacími boji brankářovi Mensatorovi?

Moc toho nebylo. „Play off je úplně jiná soutěž. My jsme si to vyzkoušeli vloni, kdy jsme šli do vyřazovacích bojů jako nováček. Play off je hodně daleko a trochu předbíháme. My se musíme soustředit na poslední dva zápasy, které budou pro nás rozhodující,“ dodal Mensator.

Jak by mohl dnešní souboj vypadat?

Ondřej němec vyslovil nahlas své přání. „Měl by to být stejné jako v Třinci, alespoň si to všichni přejeme. Oni musí útočit, nic jiného nezbývá. Na druhou stranu my když budeme hrát ze zajištěné obrany a spoléhat na brejky, tak věřím, že dnes uspějeme. V Budějovicích vyhrály i jiné týmy. Když budeme dobře bránit, tak si myslím, že si nějaké body odvezeme,“ dodal Němec.