Po skončení základní části se ukázalo, že i to byl poměrně náročný úkol. Během celé soutěže se na čele tabulky vystřídalo celkem šest klubů a Energie mezi nimi nebyla. „Celá soutěž byla velice vyrovnaná, ale my jsme do ní vstupovali s tím, že musíme být v první šestce. To se nám nakonec povedlo,“ nechal se po posledním utkání s Mladou Boleslaví slyšet kouč Josef Paleček.

Karlovaráci nakonec obsadili šestou příčku pouze o jeden bod před druhým západočeským celkem z Plzně. Jenom připomínáme, že Plzeň i Vítkovice, které obsadily osmou příčku, se během soutěže vypracovaly na post lídra tabulky.

Po základní části ovládl produktivitu klubu Petr Kumstát, který soupeřům nasázel 28. branek a na dalších sedmadvaceti se podílel přihrávkou. Stejný počet gólů nastřílel i kapitán Václav Skuhravý. Asistencí si připsal jednadvacet. Třetí příčka patřila Jaroslavu Kristovi s patnácti přesnými zásahy a jedenácti přihrávkami. Mezi obránci ve statistikách vládl nestárnoucí Josef Řezníček, který prostřelil soupeřovy brankáře šestkrát a na dalších třináct branek přihrál. Trenérský triumvirát disponoval celou soutěž se dvěma brankáři. Post jedničky zaujal Lukáš Mensator, kterému kryl záda Lukáš Sáblík. Po základní části měl Mensator průměr 2,51 branky na zápas a procento úspěšnosti 93,20. Dvaatřicetiletý Sáblík byl na tom o něco hůře. Průměr činil 3,65 a úspěšnost měl přes 91 procent.

Titul hráče utkání si nejvícekrát vysloužil Lukáš Mensator. Celkem byl oceněn čtyřikrát a společně se slávistou Romanem Červenkou stanuli na čele této statistiky. Dalšími hráči, kteří byli vybráni jako hvězdy zápasu, byl třikrát Milan Procházka a dvakrát František Skladaný.

Do karlovarské „Plechárny“ si našlo cestu 88 655 diváků a průměr činil 3372, což stačilo na jedenáctou příčku v soutěži. Venku byly Karlovy Vary šestým nejatraktivnějším soupeřem. V domácím prostředí Energie doplatila na malý stadion, který se ukázal v play off jako jedna z velikých zbraní. O pekelné atmosféře můžou vyprávět všichni soupeři, kteří do lázeňské metropole zavítali.