Chomutov – Energie 2:3

Branky: Tomeček, Svoboda a Zadražil. Nahrávky: Kubáč, Tomeček, Táborský a Svoboda. Třetiny: 0:1, 1:2, 1:0. Vyloučení: 2:4. Využití: 2:0. Rozhodčí: Vilt, Bertlík a Koskuba.

Do pátečního večerního utkání na ledě ZS v Klášterci nad Ohří nastupoval tým svěřenců trenérů Karla Mlejnka a Jaromíra Kverky bez pěti hráčů, kteří byli nominováni k juniorce.

V první třetině se hned ukázalo, jak se bude utkání vyvíjet a trenéři dorostenců Energie zvolili na domácí velmi účinnou taktiku. David Honzík v bráně to navíc jistil spolehlivými zákroky a když v patnácté minutě dal Vojta Tomeček gól považovali to domácí přímo za určitou nespravedlnost. Zdálo se jim, že jsou lepší, navíc si vybrali čas a místo utkání, a přesto Energie vedla.

Na začátku další třetiny překonal brankáře Matouška Svoboda a zdálo se, že vývoj utkání budou určovat hosté. Jenže zanedlouho se Energie musela bránit v oslabení a netrvalo dlouho a Taraška snížil. Gól chomutovské dorostence nakopl a chvíli zle zatápěli karlovarské obraně. Naštěstí je brzy zchladil další gól v síti Matouška. Po přihrávce od Oty Táborského se trefil Matěj Zadražil.

Energie pak od začátku poslední části hry vsadila na důslednou obranu a vyplatilo se. Ve 48. minutě zápasu sice snížil kapitán domácích Škrdle, ale to bylo všechno na co se domácí zmohli.

Energie – Liberec 1:2 sn

Branka: Liška. Nahrávky: Švec a Troška. Třetiny: 1:0, 0:1, 0:0; 0:0. Vyloučení: 10:8. Využití: 1:1. Rozhodčí: Svoboda, Dominik a Jelínek.

Sobotní pravé poledne, to je již léta zavedený začátek mládežnických zápasů.

Po úvodním vhazování se puku chopil Tomáš Sýkora, který se dostal přes liberecké obránce a jel sám na brankáře Jelínka. Nastřelil však pouze jeho hruď. V další šanci se ukázal Daniel Záhora, ale nakonec zamířil jen pár centimetrů nad branku. Po protiútoku vystřelil liberecký obránce Říha, ale jeho dělovku vyrazil gólman Honzík nad svoji branku. V 10. minutě, ve chvíli kdy pomalu končila dvojnásobná přesilovka Energie, po přihrávce od Marka Švece, vystřelil Ondřej Liška od modré čáry a parádně trefil horní část branky.

V další třetině se karlovarští dorostenci nechali několikrát zbytečně vyloučit a pátou přesilovku už Liberec využil. Ve 38. minutě Najman nahodil puk na bránu Energie a Patrik Maďar se dostal k dorážce. Začínalo se tedy znovu a o dramatické okamžiky nebyla nouze. Velkou šanci si záhy vypracoval Dan Záhora, ale trefil jen tyč.

Na začátku poslední dvacetiminutovky dohrávala Energie přesilovou hru, ale nic z toho nebylo. Pak si Liberec vytvořil tlak a Energie se nemohla dlouho dostat z pásma. David Honzík ale pochytal všechny liberecké pokusy. Kapitán Energie, Dan Záhora se pak dostal do protiútoku, jenže mířil jen nad branku. Po základní hrací době braly oba týmy bod za remízu a šlo se na prodloužení.

Karlovarští dorostenci byli aktivní a snažili se získat druhý bod. Ondřej Liška se dostal k prudké střele, kterou Krkoška, který v půlce utkání vystřídal svého kolegu v bráně, jen se štěstím vyrazil. Krátce před koncem prodloužení měl šanci znovu Dan Záhora, který ujel liberecké obraně, ale přestřelil.

O vítězi utkání musely rozhodnout samostatné nájezdy. Tygři se trefili dvakrát a vyhráli.

Pavel Reiser