Ještě před startem extraligy juniorů se někteří mladí energetici představili v dresu sousedního Baníku Sokolov. „Máme s nimi dohodu o spolupráci a výpomoci. Naši hráči občas za Sokolov nastoupí,“ vysvětluje vystoupení Prindiše a Slámy v sokolovském Baníku lodivod juniorů Neubauer.

Energii v této věkové kategorii ještě před nedávnem zužovala široká marodka. „Naštěstí jsme už kompletní. Před pár týdny celé mužstvo prodělalo angínovou virózu. Proto jsme museli také zrušit start na přípravném turnaji v Litvínově. Hráči, ale už pravidelně trénují. Sice je znát určité tréninkové manko, ale myslím si, že to brzy kluci doženou,“ otevírá vrátka do šatny juniorů trenér.

Podle kouče Neubauera těžší zápas prvního dvojkola bude v Třinci. „Oceláři mají každoročně kvalitní mužstvo, ale síla týmů se ukáže, až během soutěže. My budeme považovat za úspěch, když si z Moravy přivezeme tři body,“ přiznává trenér Jiří Neubauer.

Juniorku před sezonou opustilo několik hráčů, kteří se podíleli na mistrovském titulu.

„Letos si nemůžeme dovolit dostávat tolik branek. Útočníci jako Budínský nebo Dej odešli a my momentálně, tak kvalitní tým směrem dopředu nemáme. Budeme muset vycházet ze zajištěné obrany a vyvarovat se zbytečnému inkasování. Během přípravy jsme pouze jednou dali pět branek a to je prognóza toho, že naší letošní doménou bude obrana a brankáři,“ uzavřel trenér Neubauer.