Energie – Ml. Boleslav 3:5

Branky: Rohan Tomáš, Tollinger a Schmidt. Nahrávky: Přindáš, Rohan T., Frk a Sýkora. Vyloučení: 8:9. Využití: 2:0. Oslabení: 0:1. Třetiny: 1:0, 2:4, 0:1.

Utkání se začalo zostra. Ve 2. minutě šel na trestnou první hráč Energie a zanedlouho dva „Bruslaři“. Junioři Energie se pak pokoušeli využít početní výhodu pěti proti třem, ale příliš se jim nedařilo. Pak ještě měli běžnou přesilovku a v ní, po přihrávce od Petra Přindiše otevřel účet utkání kapitán juniorky Energie Tomáš Rohan. Gól Energii nakopl a dokázala držet Boleslav pod tlakem. Brankář Hrubý se však činil a další gól už nepadl.

Druhá třetina nezačala pro Energii příliš dobře. Ve 22. minutě zakončil Koudela a Mladoboleslavským juniorům opět narostla křídla. Zvýšené sebevědomí pak vyústilo v další gól v síti Energie. Na začátku 29. minuty se prosadil kapitán „Bruslařů“ Adam Kotrba. Naštěstí ale svým gólem vyprovokoval Energii k ještě většímu úsilí a ve 30. minutě dokázali karlovarští junioři opět využít přesilovku. Vyrovnal Michal Tollinger. Radost však poněkud otupila pozornost Energie a Boleslav za necelou minutu opět vedla. Gól vsítil Krejčík. Hektické minuty druhé třetiny měly pak ještě jedno pokračování. V 37. minutě vyrovnal Tomáš Schmidt. Avšak ani kuriózní gól, puk se dokutálel k bráně a záhadně přeskočil beton gólmana Hrubého, nedokázal Boleslav zlomit. Ve 38. minutě zvrátili „Bruslaři“ vedení opět na svou stranu.

Závěrečná třetina přinesla opět převahu Energie, která sice svého soupeře přestřílela, ale tentokrát už vyrovnat nedokázala. Naopak ve 46. minutě prošla za Hruškova záda jedna z mála střel a Milotínský zvýšil vedení Boleslavi. Energie se až do závěru snažila o zvrat, měla výhodu přesilovky, hrála bez brankáře, ale tým koučovaný trenérem Bukačem nakonec odolal všem atakům.

Jiří Neubauer, trenér juniorů Energie po utkání smutně konstatoval: „Prohráli jsme s kvalitním soupeřem a vlastně jsme se porazili sami. Ve druhé třetině jsme udělali hrubé chyby a soupeř šel z přečíslení do vedení. Boleslav jsme přestříleli, ale jejich gólman nepustil žádnou lacinou branku. Dělali jsme také zbytečné fauly,“ posteskl si.

Slavia Praha – Energie 6:4

Branky: Přindiš, Schmidt, Majer a Frk. Nahrávky: M. Rohan 2, T. Rohan, Frk, Tollinger, Majer a Schmidt. Vyloučení: 17:15, vyšší tresty (10 min.): 1:2. Využití: 3:2. Oslabení: 1:0. Třetiny: 3:1, 2:0, 1:3.

V sobotním utkání se na ZS Slavie začalo pěkně od podlahy. Už při prvním střídání šel Míra Majer za katr a Energie hrála v oslabení. Naštěstí se ubránila a pak hned měla dokonce dvojnásobnou početní výhodu, jenže „repre“ gólman Furch se překonat nenechal. V 8. minutě hákoval obránce Energie a musel tedy také usednout na trestnou lavici. Za devět vteřin ji zase opustil a Slavia vedla. Gól dal obránce Horváth. Junioři Energie ale nehodlali v Praze prodat svoji kůži lacino. Dvojice Frk a Rohan zamotala hlavu obraně Slavie a puk z hole Petra Přindiše doputoval za záda Furcha. Vyrovnávací branka „Slávisty“ poněkud vybudila a znovu zaměstnávali Habala v bráně Energie. V další přesilovce, v půlce 14. minuty ho pak překonal Doležal. V závěru první třetiny hrála Energie přesilovku a v 19. minutě padla branka, jenže nikoliv vyrovnávací. Vrdlovec využil chybu hostí.

Prostřední třetinu nezačala Energie také nijak skvěle. Za 11 vteřin obdržela gól a za dalších 15 už hrála v oslabení. Ubránila se, ale při hře čtyři na čtyři zase inkasovala. Vypadalo to téměř na ručník, ale tým trenérů J. Neubauera a V. Eismanna se i přes časté vylučování ještě jednou postupně zmátořil a zatlačil ve snaze o zkorigování výsledku, Slavii znovu do defenzívy.

V závěrečné třetině se z počátku, díky dalším vyloučením, tlačili do útoku domácí. Brzy byli opět vyloučeni zase dva hráči Energie a ve 45. minutě z toho byl šestý gól v Hruškově brance. Karlovarští junioři už neměli co ztratit a pokoušeli se dobývat branku Slavie. Při vyloučení Hafenrichtra propasíroval puk za záda Furcha Tomáš Schmidt. V 52. minutě pak využil další přesilovku Míra Majer a když za necelou půlminutu překvapil slávistického gólmana Martin Frk, se zdálo že Energii znovu klíčí naděje. Domácí však zpřesnili obranu a i když hráli v oslabení, tak se ubránili. V závěru i proti šesti hráčům Energie v poli, Petr Hruška na pokyn trenérů opustil bránu v čase 58:49. O body navíc se tedy musí junioři Energie pokusit jinde.

Pavel Reiser