Extraligový kolotoč znovu roztočí svá kola. Po reprezentační přestávce se v lázeňské metropoli představí Kladno, které musí v závěru základní části zabrat, aby se vyhnulo play out. Energetici přestávku věnovali regeneraci a tréninku.

„Sešli jsme se minulý týden ve středu odpoledne. Trenéři nám naordinovali pár dní volno. Od čtvrtka jsme trénovali dvoufázově,“ ve zkratce popsal Lukáš Pech, co se na karlovarském stadionu dělo minulý týden.

Karlovaráci ale nepodstoupili přípravu v kompletní sestavě. Kromě reprezentantů Němce, Kumstáta, Skuhravého, Mensatora a Skladaného chyběl ještě Josef Řezníček, který si léčil poraněná záda. Mimo trénink byl i Lukáš Pech pro střevní chřipku a také Jaroslav Kristek, který má prasklou čéšku a mimo hru bude minimálně tři týdny. Pokud se přičtou i dva dlouhodobí marodi Kuběna a Hanzlík, zůstalo kouči Palečkovi doslova torzo týmu.

„Moc jsme toho nenatrénovali. Nemohli jsme nacvičovat přesilovky, prostě nic. Proto veškerá cvičení byla soustředěna na hru v osobních soubojích a také na posilovnu,“ pokračoval Pech.

Středočeši jsou již roky vyhlášeni jako jeden z nejlepších týmů v početní výhodě. „Pokud chceme v dnešním zápase uspět, tak se nesmíme nechat vylučovat. Dále pak budeme muset vycházet ze zajištěné obrany. Útočníci se budou muset vracet, aby to obráncům usnadnili,“ pokračoval Pech.

Letošní vzájemná bilance hovoří ve prospěch Energie. Dvakrát zvítězila za tři body a jednou prohrála, ale až v prodloužení. Navíc Kladno venku posbíralo pouze 14 bodů, a je tak nejhorším týmem v soutěži na ledě soupeřů. I proto se dají domácí považovat za favorita střetnutí. „Takhle bych to neřekl. Nemyslím si, že jsme favorité, protože v extralize není lehký soupeř. Pokud budeme vycházet ze zajištěné obrany a dovolíme si i něco v útoku, tak si myslím, že bychom mohli uspět,“ dodal Lukáš Pech.

Utkání začíná na stadionu v Rybářích v 18 hodin.