„Hodně nás to mrzí. Při zápasech takovéto soutěže získáte mnoho zkušeností,“ posteskl si kapitán Václav Skuhravý.

Jedno veliké přání a sen karlovarských fanoušků se rozplynul. Po zisku mistrovského titulu si mužstvo z města minerálních vod a horkých pramenů vydobylo účast v Lize mistrů. Bohužel po Karlovaráky finanční krize zasáhla i hokejovou Evropu.

V následující sezoně, kdy bude Energie hrát domácí zápasy ve zbrusu nové multifunkční aréně, musí Karlovy Vary tuto soutěž oželet.

„Myslím si, že projekt Ligy mistrů byl velice dobrý. Bohužel je finanční krize, která tohle všechno zapříčinila. Nikdo z nás hráčů s tím bohužel nic neudělá,“ přiznal zklamaný kapitán Václav Skuhravý.

Liga mistrů zajišťovala klubům určitou mezinárodní prestiž. Navíc pokud se celku dařilo, tak i velice slušné finanční prostředky. „Nám ani tak nejde o peníze. Chtěli jsme tuto soutěž hrát a ukázat, že dokážeme hrát hokej na mezinárodní úrovni,“ pokračoval Skuhravý.

Karlovy Vary už v minulé sezoně ochutnaly mezinárodní hokej. Tehdejší vicemistr extraligy a nynější mistr se prezentoval na Spengler Cupu ve švýcarském Davosu. Liga mistrů tak mohla být další mezinárodní štace Západočechů. „Jak už jsem řekl, všichni jsme se na tuto soutěž těšili. Nejen pro mě, ale i pro další hráče je to veliké zklamání,“ dodal Václav Skuhravý.