Hokejisté karlovarské Energie se ještě nestačili pořádně nabažit nedělního vítězství nad Plzní a už je dnes čeká další zápas. V dohrávce 37. kola se představí v holešovické Tesla Aréně, kde je čekají hráči Sparty.

Pražanům se momentálně příliš nevede. V posledních třech kolech získali pouze jediný bod, a to v neděli, když podlehli Slavii v prodloužení. Předtím nezvládli domácí duel s Plzní a v Liberci prohráli vysoko 7:1.

„Když třikrát prohráli, tak tentokrát budou chtít zvítězit. Po zranění se jim navíc vrátil Ondřej Kratěna a proto si myslím, že Sparta nebude jednoduchý soupeř. Ale kdo je dneska v extralize jednoduchým soupeřem,“ začal David Zucker prorokovat dnešní střetnutí.

Už v Plzni se trenéři Energie museli obejít bez Petra Kumstáta, kterého skolila viróza. Do první pětky se tak posunul Rastislav Dej. Do druhé formace se posunul David Zucker. „Jak pro Rasťu, tak pro mě to určitě je veliký přínos. Chodíme více na led a máme možnost se pořádně ukázat,“ pokračoval Zucker.

Pražané jsou útočným týmem. Jména jako Kratěna, Broš, Výborný nebo Ton jsou toho zárukou. „Myslím si, že dnešní utkání bude podobné, jako bylo to nedělní proti Plzni. Budeme muset vycházet ze zajištěné obrany a spoléhat se na nějaké ty brejky, které se nám naskytnout,“ přidal benjamínek druhé formace Energie.

Minulý týden se v televizní čtvrteční předehrávce střetla Sparta s Plzní. Karlovarský lodivod Josef Paleček si nenechal toto utkání ujít a z televize čerpal poznatky do nedělního a také dnešního zápasu.

„Dobře jsem si toto utkání prostudoval. Vím, jakým stylem hrála Sparta, a vím, kde její hráči dělali chyby. Ale každé utkání je jiné a navíc oni se na ten zápas také podívali a určitě si ho podrobně rozebrali. Následně udělal trenér Výborný určitá opatření, ale nějaký podklad z toho záznamu máme a podle toho se budeme připravovat,“ začal své prognózy trenér Josef Paleček.

Útok Sparty je nabitý hvězdami. Obrana je sice poskládána z velkých a zkušených hráčů, ale za věhlasným útokem a také podle výsledků se jeví jako slabina Pražanů.

„Budeme muset hrát nebojácně. Musíme využít toho, že zadní řady nejsou tak kompaktní. To znamená, že musíme chodit do toho předbrankového prostoru a snažit se o prosazení z těchto pozic,“ dodal kouč Paleček.

Utkání začíná v holešovické Tesla Aréně přesně v 18 hodin.