V předehrávce 36. kola hokejové extraligy se v lázeňské metropoli představili hráči Třince. Během týdne to bylo podruhé. 30. září vyhráli Severomoravané 3:2 po prodloužení. Úterní zápas měl velice podobný průběh a na jeho konci se znovu radovali Oceláři. Tentokrát z vítězství 4:3 po samostatných nájezdech.

Trenér karlovarské Energie Josef Paleček byl po utkání hodně mrzutý.

„Je to jako před týdnem. Soupeř si veze dva body, my máme jeden a scénář byl úplně stejný. Samozřejmě jsme se na to připravovali a věděli, jakým způsobem Třinec hraje, ale bohužel ani dnes, ani před týdnem jsme to nedokázali překonat. Se svou zhuštěnou obranou a nasazením šli za svým cílem, my jsme dvakrát vedli o branku, ale znovu jsme to neuhráli v koncovce. Nekoncentrovanost v závěrech utkání, to je v hlavách hráčů. Musí se naučit, že zápas trvá 60 minut,“ postěžoval si karlovarský kouč.

Na druhé straně asistent na třinecké střídačce Jiří Juřík byl velice spokojen.

„Jsme strašně rádi, že se nám podařilo zopakovat ten scénář z minulého týdne a z Karlových Varů si zase odvážíme dva body. Pro nás trenéry to jsou však šílená utkání, kdy jdete do vedení a během minuty ho máte zase pryč. Myslím, že obě strany doplatily na hrubé individuální chyby hráčů. Roman Čechmánek výborně zvládl závěr utkání a hlavně nájezdy, takže jsme rádi za dva body. Kdybych to zjednodušil, tak bychom potřebovali hrát všechny zápasy tady ve Varech,“ mnul si spokojeně ruce kouč Juřík.

Útočník Energie Vítězslav Bílek byl po utkání velice upřímný. „Dvakrát jsme vedli o branku a dvakrát jsme nechali soupeře vyrovnat. Podle mého to je důkaz nezodpovědnosti,“ začal se ohlížet za utkáním forvard Bílek.

Ve třetí části se mezi Bílka a Hluchého posunul na post centra Marek Melenovský. „Trenér chtěl udělat nějakou změnu a trochu ty útoky rozhýbat. Proto k nám dal Melenovského,“ zdůvodnil svými slovy rozhodnutí trenéra Bílek a pokračoval: „ Já jsem toho názoru, že musíme sbírat body. Tentokrát jsme získali jeden a jsme za něj rádi. V pátek hrajeme v Mladé Boleslavi a budeme se snažit vyhrát tam.“