Více vyloučených než pohledný hokej přinesl páteční extraligový zápas mezi Energií Karlovy Vary a Znojemskými orly. Po vyrovnaném dramatu a po šedesáti minutách se radovali Znojemští orli, když si připsali tři body za vítězství 3:2.

První třetina patřila nejtěsnějším rozdílem domácím. V polovině 14. minuty vybruslil z rohu kluziště Petr Kumstát a výstavní střelou přes padajícího obránce překonal Jiřího Trvaje v brance Znojma. Gólman orlů máchl lapačkou do prázdna.

Druhé dějství se neslo v duchu častého vylučování. Hra se tak rozdrobila a postrádala spád. Jinak tuto část začali lépe hosté. V přesilovce čtyři na tři se před Sáblíka dostal Pavel Selingr, ale ve vyložené šanci přestřelil. Vyrovnání se Znojemští dočkali na začátku 27. minuty. Obránce Jiří Hanzlík při vlastní přesilovce chyboval. Následně ujeli Čachotský s Eratem a druhý jmenovaný prostřelil Sáblíka.

Jihomoravané vstřelenou brankou ožili a Jiří Dopita mohl přidat další gól, ale vylámal si zuby na výborně chytajícím Sáblíkovi. Zahřmělo tak na druhé straně. Na konci 29. minuty napřáhl v přesilovce Pepa Řezníček a nechytatelnou dělovkou nad vyrážečku zavěsil. Po zbytek třetiny se domácí i díky oslabení bránili a karlovarská brankářská ‚dvojka‘ měla plné ruce práce. Zlikvidovala šance Dopity, Selingra i vyloženou tutovku Mojžíše.

Ve třetí části hlavní rozhodčí Svoboda pokračoval ve vylučování, a to na obou stranách. Domácí výhodu jednoho muže v poli nevyužili, zato hosté ano. Na konci 44. minuty se po akci na jeden dotek prosadil první znojemský útok. Další branku si na svůj účet připsal Jiří Dopita. Orlům opět narostla křídla a začali se více tlačit před branku domácích. Za necelé tři minuty po Dopitovi se podruhé v utkání trefil Roman Erat a poslal hosty poprvé do vedení.

Vyrovnat mohli domácí ve dvou po sobě jdoucích přesilových hrách. Při vyloučení Chvátala, ale i při dvouminutovém trestu Tomáše Demela však branka nepadla. Zbylých několik málo vteřin, které zbývaly do konce třetí třetiny, byla už z domácí strany cítit křeč. Zasloužené vítězství 3:2 si tak z lázeňské metropole odvezli hráči Znojma.

Reparát mohou energetici složit v neděli v Liberci.

Pech: Proti Znojmu jsme hráli špatně

Tři utkání v řadě bez bodu a třikrát prohra o jeden gól. Trenér Josef Paleček je už z toho zoufalý. „Pomalu to přestávám chápat. Nevím co se děje, ale musím přiznat, že proti Znojmu jsme hráli opravdu velice špatně,“ začal hodnocení včerejšího utkání karlovarský kouč.

Kde jsou příčiny nezdaru? Podle lodivoda Palečka v psychice. „Podle mého to mají hráči v hlavě. Udělají jednu hrubku a okamžitě jim klesne sebevědomí,“ odtajnil trenér problém karlovarské šatny. Nemýlil se. Po utkání byla v šatně hodně pochmurná nálada. Hráči seděli na lavicích, měli svěšené hlavy a nikomu se nechtělo mluvit.

„Co k tomu říct. Hráli jsme opravdu špatně. V oslabení jsme si nepohlídali Dopitu a ten vyrovnal,“ smutněl po zápase útočník Lukáš Pech a pokračoval: „Navíc třetí branka byla hodně nešťastná. Od obránce se odrazil puk a Sáblo (Lukáš Sáblík) na něj nedosáhl.“ Další rozhodující moment byl v počtu vyhraných vhazování. „V tom se nám vůbec nevedlo. Proti Dopitovi jsme nevyhráli ani jedno buly. Pak jsme to honili po prknech a to nás stálo spousty sil i času,“ dodal Pech.

Na druhé straně trenér Václav Baďouček, který je ve městě vína a okurek asistentem, byl nad míru spokojený. „Toto utkání se nám opravdu povedlo. Myslím si, že nebýt výborného výkonu Lukáše Sáblíka, jsme mohli už v polovině zápasu vést o dvě branky,“ zhodnotil utkání asistent Baďouček a trenérovi Energie Palečkovi nezbylo nic jiného než se svým kolegou souhlasit.