Nejen pro Energii, ale i pro celé Karlovy Vary, je obrovská čest zahrát si nejstarší klubový turnaj na starém kontinentu.

S jakým cílem a úmysly odjíždějí hokejisté z města minerálních vod a horkých pramenů?

Karlovarský lodivod Josef Paleček má jasno. „Nejedeme tam jenom s tím, že chceme turnaj odehrát. Chceme udělat nějaké jméno karlovarskému hokeji a také nějaký výsledek,“ reagoval kouč.

Na Štěpána, tedy 26. prosince, vyjedou hokejisté Energie na led dřevěného zimního stadionu v Davosu. V prvním duelu změří síly s týmem Kanady. Nebude to nic jednoduchého, protože Davos leží ve vysoké nadmořské výšce.

„Na tento skok se nedá pořádně připravit. Hrajeme extraligu a kdybychom jsme se měli někde připravovat, tak bychom museli odjet na soustředění. To v rozehrané soutěži prostě nejde,“ popsal trenér Paleček jeden z nejdůležitějších aspektů, který může celý turnaj rozhodnout a pokračoval: „Tento fakt se dotkne všech týmů vyjma Švýcarů, kteří jsou na tuto nadmořskou výšku zvyklí.“

Karlovaráci se budou muset obejít bez tří hráčů základní sestavy. „Mimo hru jsou Hanzlík, Hluchý a Procházka. Proto jsme se rozhodli využít přestávky extraligy juniorů a také našich hráčů, které máme v první lize. Turnaj je hodně náročný. Během čtyř dní odehrajeme čtyři utkání, a pokud chceme pomýšlet na úspěch, tak i tento fakt je důležitý,“ dodal Paleček.

Program turnaje

26. 12. 15:00 Dynamo Moskva – Davos, 20:15 Kanada – Energie.
27. 12. 15:00 Energie – Ingolstadt, 20:15 Kanada – Davos.
28. 12. 15:00 Davos – Energie, 20:15 Ingolstadt – Dynamo Moskva.
29. 12. 15:00 Ingolstadt – Kanada, 20:15 Energie – Dynamo Moskva.
30. 12. 15:00 Dynamo Moskva – Kanada, 20:15 Davos – Ingolstadt.