Na úvod čtvrté čtvrtiny základní části hokejové extraligy si karlovarská Energie připsala dva body, když dokázala zvítězit na ledě Pardubic 3:2 po prodloužení.

Jak se to celé včera odehrálo?

Lépe do utkání vstoupili hosté. Na konci deváté minuty nahodil na Lašáka kotouč Petr Kumstát. Stlačená pryž se odrazila před volného Jana Košťála a ten poslal Energii do vedení. Pardubický Moeller dokázal odpovědět až v samém závěru prvního dějství. V devatenácté minutě na trestné lavici pykal obránce Josef Řezníček. Po třinácti vteřinách ho ale vysvobodil Radovan Somík, když tečoval Snopkovu střelu od modré.

Je nutno objektivně přiznat, že domácí byli po většinu první části aktivnější a jednou zazvonila za brankářem Lukášem Mensatorem horní tyč.

Ve druhé části padly dvě branky, ale jenom jedna se započítala. V čase 22:10 vstřelil branku Jaroslav Kristek, ale sudí Kubeš ji po konzultaci nejprve s čárovým a posléze s videorozhodčím neuznal, protože pardubická svatyně byla předtím posunuta. Ján Lašák za to dostal dvě minuty. Za několik desítek vteřin Jan Starý sekal, a hosté si tak zahráli přesilovku pět na tři. Těsně před jejím koncem vypálil Josef Řezníček a poslal Energii do vedení. Asistence si připsali Skuhravý a Košťál. Za zmínku ještě stojí šance útočníka Jana Koláře ze 29. minuty. Po jeho střele zazvonila za Mensatorem opět tyčka.

Třetí část se převážně odehrávala ve třetině hostí.

Energetici postavili na modréá čáře obrannou hráz a bránili nejhubenější vedení. Ján Lašák si v této části hry téměř nesáhl na kotouč. Minutu a čtvrt před koncem si domácí kouč Václav Sýkora vzal oddechový čas a zariskoval.

Domácí borci to zkusili v šesti hráči v poli a to sem jim nakonec vyplatilo. Třináct vteřin před koncem základní hrací doby prostřelil od modré Mensatora obránce Aleš Píša.

Na řadu tak přišlo prodloužení. Tak jako celou třetí třetinu, tak i v této části hry se hrálo převážně před brankou Lukáše Mensatora. Dvaadvacet vteřin před jeho koncem ujel František Skladaný, jeho střelu Lašák jen vyrazil a Roman Prošek vystřelil bonusový bod pro hosty.

Energetici si tak ze dvou zápasů venku, které o víkendu odehráli, připsali tři body.

„V Boleslavi jsme také dostali gól těsně před koncem. Škoda, že se nám to i tentokrát nepodařilo udržet, ale dva body bereme,“ dodal po utkání kouč Antoník.

Pardubice – Karlovy Vary 2:3 po prodloužení

Třetiny: 1:1, 0:1, 1:0 – 0:1. Muž zápasu: Aleš Píša. Branky a asistence: 19. Somík (Snopek, Pivko), 60. Píša (Pivko), 65. Prošek (Skladaný, Pech) – 9. Košťál (Kumstát, Skuhravý), 25. Řezníček (Skuhravý, Košťál). Rozhodčí: Kubeš – Bejček, Kabourek. Vyloučení: 3:7, navíc Snopek 10 minut OT. Využití: 1:1. Diváci: 8930.

HC Moeller Pardubice: Lašák – Snopek, Čáslava, Nakládal, Havíř, Píša, Kolář II, Koma, Lojek – Cetkovský, Divíšek, Pivko – Kolář, Koukal, Starý – Zohorna, Tvrdík, Somík – Klejna, Semorád, Rákos. Trenér: V. Sýkora.
HC Energie Karlovy Vary: Mensator – Řezníček, Dobroň, Němec, Duben, Prošek, Mudroch, Čutta – Kumstát, Skuhravý, Košťál – Melenovský, Pech, Skladaný – Procházka, Kristek, Sailer – Zucker, Dej, Zaťovič – Hluchý. Trenér: Paleček.