V neděli vyhrála za tři body v Plzni a včera při dohrávce 37. kola hokejové extraligy zdolala v Holešovicích Spartu 4:2.

Úvodní perioda nabídla poměrně hezkou podívanou. Celá tato část byla velmi vyrovnaná a předpověděla, že uspět může kterýkoliv z týmů. Jedinou branku si na své konto připsali zásluhou Melenovského hosté.

Jak se energetici dostali do vedení?

Na časomíře svítilo 9:03, když si Marek Melenovský ukázkově pokryl puk, ze strany si vybruslil až mezi kruhy a přízemní střelou bekhendem k tyčce otevřel skóre. Tomáš Pöpperle byl opravdu bezmocný.

Druhá třetina se od té první téměř nelišila. Hrálo se velmi korektně. Jedinou přesilovku si zahráli domácí už v první třetině, když pykal Jan Košťál. Oba týmy byly vyrovnané a připsaly si po jedné brance. Nejprve skóroval Jan Košťál. Ve 29. minutě potrestal fatální chybu sparťanského útočníka Broše, který poslal z rohu kluziště kotouč přímo na hůl mezi kruhy stojícího Jana Košťála, jenž měl moře času si Pöpperleho „vykoupat“ a bekhendem zavěsit.

Pražané odpověděli za dvě minuty a Michal Broš napravil svoji minelu. Sparťanský centr vyhrál buly v útočném pásmu pro obránce Jana Hanzlíka, jehož pohotová dělovka od modré čáry skončila až v Mensatorově kleci. Karlovarský gólman si sice na kotouč sáhl, ale cestě za svá záda muuž nezabránil.

Třetí část začali hosté fantasticky. Po 29. vteřinách našel Rastislav Dej najetého Honzu Košťála a ten přidal svůj druhý přesný zásah. Jeho rána skončila nad pravým ramenem brankáře Sparty. V 53. minutě se prosadila druhá karlovarská formace a definitivně rozhodla o karlovarském vítězství. Kristek našel najetého Petra Sailera a ten přečíslení dokázal využit.

Sparťané sice dokázali v 56. minutě snížit Ondřejem Kratěnou, ale to už bylo z jejich strany všechno.

Energie si tak připsala důležité tři body a posunula se na páté místo průběžné tabulky.