Ostrovský zimní stadion bude po dva dny hostit závěrečné zápasy České sledgehokejové ligy. Vše odstartuje již tento pátek 16. dubna, kdy budou bojovat o ligový bronz hráči karlovarského SKV Sharks. Soupeřem jim bude od 15.15 hodin tradiční sledgehokejový rival, pražská Sparta.

Karlovaráci v sérii, která se hraje na dvě vítězná utkání, vedou 1:0. V domácím prostředí by rádi přidali i druhý, rozhodující bod. Možná poslední utkání pak odehraje v dresu Sharks mladíček Jiří Forgo, který by v příští sezoně měl hájit barvy nováčka ze Studénky. „Uvidím, jak vše dopadne, ještě není nic rozhodnuto. Moudřejší budu až v květnu, či červnu,“ vysvětloval Jiří Forgo.

I on by se rád loučil s letošní sezonou co nejrychleji. „Teď se hlavně soustředím na pátek. Víme, že Sparta bude chtít sérii prodloužit, ale my chceme přidat již v pátek druhý bod, a tím i získat bronzové medaile. I když to bude těžké, uděláme pro to vše,“ slibuje karlovarský benjamínek.

Po utkání o bronz pak nastoupí na ledovou plochu v rámci finálové série kolínští Draci, kterým bude soupeřem Zlín.Vtéto sérii vedou 1:0 Kolíňáci. „Obě utkání, jak to naše se Spartou, ta i to Kolína se Zlínem, slibují to nejlepší z českého sledgehokeje,“ míní Forgo.

Navíc pokud hráči Sharks pokoří i podruhé Spartu, slavnostní ceremoniál se uskuteční hned po tomto utkání. S tím navíc přijde na program dnes i vyhlášení All Stars, ceny Fair play či vyhlášení individuálních ocenění. Pokud se však nerozhodne, poslední utkání ligové sezony budou na ostrovském zimním stadionu na programu v sobotu. Od 11.30 hodin by bylo na programu utkání Sharks se Spartou a od 14.30 hodin Zlína s Kolínem.

„Určitě se všichni na nejlepší sledgehokej těšíme. Zároveň bychom chtěli pozvat naše věrné fanoušky, aby nám přišli svými hlasivkami v této fázi soutěže pomoci, jelikož to budeme hodně potřebovat,“ uzavřel Forgo.

Vrchol České sledgehokejové ligy

Pátek 16. dubna
15.15 hodin zápas o 3. místo : SKV Sharks – HC Sparta Praha
18.15 hodin zápas o 1. místo: ZAS Zlín – Draci Kolín
Pokud se nerozhodne o vítězi v pátečních zápasech, budou se hrát v sobotu 17. dubna rozhodující zápasy.

Sobota 17. dubna

11.30 hodin zápas o 3. místo: SKV Sharks – HC Sparta Praha
14.30 hodin zápas o 1. místo: ZAS Zlín – Draci Kolín