Svěřenci trenérského dua ve složení Tomáš Zelenka a František Kovář zamíří v sobotu 16. ledna do Japonska. Tam v rámci přípravy absolvují kvalitně obsazený turnaj čtyř zemí.

„Pro nás je to jeden z vrcholů přípravy před blížící se paralympiádou, kde samozřejmě chceme taktéž uspět. Odletíme v sobotu a návrat máem naplánovaný na úterý 26. ledna,“ upozorňuje kapitán české reprezentance a hráč mistrovských Sharks Jiří Berger.

Společně sním navléknou reprezentační dres i další tři hráči z Karlových Varů obránci Tomáš Kvoch, Miroslav Hrbek a útočník Michal Geier. Češi se postupně střetnou na turnaji s výběrem Japonska, reprezentancí USA a Nory.

„Američani jsou úřadujícími mistry. Navíc je máme společně s Japonskem v základní skupině na paralympiádě, takže víme, o co jde,“ pokračoval Berger.

Pro český výběr to tak bude první ostrá zkouška. „Chceme podat co nejlepší výkon, a udělat tak českému sledgehokeji před paralympiádou dobré jméno, i když víme, že to bude nesmírně těžké, ale my se, o úspěch popereme,“ slibuje kapitán reprezentance.

Generálka pak čeká české sledgehokejisty v domácím prostředí. Od 4. do 7. února se totiž představí ve Zlíně na dalším mezinárodním turnaji, na kterém se kromě Česka představí ještě týmy Norska, Švédska a Itálie. „To již bude poslední příprava před odjezdem do Vancouveru. Na domácím turnaji bychom chtěli uspět, už jen kvůli českým fanouškům,“ přeje si Berger.

Pak už budou směřovat zraky sledgehokejistů do Vancouveru, kde bude 12. března na programu slavnostní zahájení desetidenního klání o paralympijské tituly. „Ve skupině nás čekají kromě zmiňovaného Japonska a USA ještě Korea. Z každé skupiny pak postoupí první dva do semifinále. Zbylé dva týmy ve skupině si pak zahrají o konečné umístění. Rádi bychom zúročili naši náročnou přípravu a ve Vancouveru podali do nejlepší výkon,“ uzavřel Jiří Berger.