Hráč, který si v poslední době stěžoval, že se nemůže trefit mezi tyče, Petr Kumstát, rozhodl o vítězství Energie Karlovy Vary nad Znojmem 2:1 v prodloužení.

Celé utkání jedenáctého kola hokejové extraligy bylo velice vyrovnané. Prim nad útočníky drželi oba brankáři. Na straně jedné se překonával Lukáš Mensator při šancích Dopity, na straně druhé Jiří Trvaj při nájezdech Skuhravého nebo Kristka.

Znojemští orli přijeli s taktikou neinkasovat a hrát co nejdéle na nulu. To se jim ale nepovedlo. V sedmé minutě se poprvé trefil za záda Jiřího Trvaje Petr Kumstát. „Povedlo se mi dostat se před gólmana a střelu, kterou vyslal Honza Košťál, dorazit,“ řekl po zápase střelec večera Kumstát.

Hostům se podařilo vyrovnat po chybě Michala Dobroně. Ten se srazil na obranné modré čáře se spoluhráčem a hosté z rychlého přečíslení vyrovnali přesnou ranou Radima Bičánka.

Orli se po zbytek zápasu velice dobře bránili a nepustili hráče Energie do větších šancí. „Věděli jsme, že nemůžeme hrát útočný hokej. Pokud jsme chtěli v Karlových Varech uspět, museli jsme hrát stoprocentně dozadu,“ bilancoval utkání trenér hostů Václav Sýkora.

Výsledek určilo až prodloužení. To se před Trvajem objevil Kumstát a svou střelou rozhodl o tom, že bonusový bod si připsala Energie. „Už z loňska jsme věděli, že v našich vzájemných zápasech nepadá moc branek, a i tentokrát se to potvrdilo. Kdybych měl shrnout celé utkání, tak je takováto dělba bodů zasloužená. Znojmo velice dobře bránilo. My jsme si zase vytvořili několik šancí, kdy jsme mohli rozhodnout,“ hodnotil duel karlovarský kouč Zdeněk Venera.

„Se ziskem bodu jsme spokojeni,“ přijal další přírůstek na konto hostů Sýkora.

V dalším kole se hokejisté Energie představí v pátek ve šlágru kola na ledě českobudějovického Mountfieldu, vedoucího celku extraligy.

Branky a nahrávky: 7. Kumstát (Košťál), 61. Kumstát (Skuhravý) - 13. Bičánek (R. Procházka).
Rozhodčí: Minář - Kis, Padevět.
Vyloučení: 3:6. Bez využití.
Diváci: 3200.
HC Energie Karlovy Vary: Mensator - Dobroň, Mudroch, Němec, Řezníček, Grof, Duben, Brňák, Ustrnul - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Bílek, Kraft, Hluchý - Melenovský, Kristek, Skladaný - Zucker, Pech, Milan Procházka. Trenér: Venera.
Znojemští Orli: Trvaj - Kříž, Jareš, Tesařík, Bičánek, Kotaška, Chvátal, Švrček - Erat, Dopita, M. Růžička - Kucharczyk, Haman, Plášek - Padělek, R. Procházka, Selingr - od 30. navíc Meidl. Trenér: V. Sýkora.