Pod drobnohledem trenérů Venery, Baďoučka a Kněžického polykají hráči tréninkové dávky. Trojce koučů se ale musí obejít bez čtyř hráčů, kteří jsou v reprezentaci, a dalších dvou hokejistů, kteří jsou stále na marodce.

Do Finska na Karjala cup odjeli Petr Kumstát a Václav Skuhravý. Na Německém poháru v Hannoveru se představí ve slovenském národním dresu František Skladaný a s reprezentační „dvacítkou“ odcestoval Pavel Kuběna. „Když to shrnu, tak trénovat budeme jen se třetí a čtvrtou pětkou. První útok je ve Finsku a druhá řada je plná marodů,“ informuje trenér Venera.

Zdravotní stav nemocných není lichotivý. Vítězslav Bílek se bude moci zapojit do tréninku až za několik týdnů. K podvrknutému kotníku se dodatečně zjistilo, že má naštípnutou lýtkovou kost. Druhým zraněným je Milan Kraft. Ten už několik dní laboruje s třísly. „U Víti je to na delší dobu a u Milanova zranění nikdo nemůže s jistotou říct, za jak dlouho bude schopen nastoupit,“ doplňuje Venera.

Problém týkající se reprezentantů nemají jen trenéři prvního mužstva. Lodivod juniorů Mikuláš Antoník se musí obejít bez Martina Rohana, který je na srazu U18. „Tento problém nemáme jenom my, ale všechny kluby v extralize. Nejsme vyjimkou,“ dodává kouč Antoník.

Hokejisté prvního mužstva se představí karlovarskému publiku až 14. listopadu. To se na led zimního stadionu v Rybářích zavítají hráči RI–Okna Zlín.